Now Reading:
Može li se ići u posjet bolesnom roditelju u drugu županiju? Sve se provjerava!
Full Article 3 minutes read

Može li se ići u posjet bolesnom roditelju u drugu županiju? Sve se provjerava!

U emisiji “U mreži Prvog” razgovaralo se o propusnicama. U nastavku pročitajte može li se u posjet bolesnom roditelju u drugu županiju i zašto stranac može ući s potvrdom da je prebolio koronu, a Hrvati se s potvrdom ne mogu kretati među županijama?

“Sve ono što nije sadržano u glavi II, znači ono što nisu žurne službe je zabranjeno. Svima je zabranjen promet i izlazak iz županija. Za te nužne službe daju se propusnice, a za sve ostalo je nadležno Ravnateljstvo civilne zaštite jer intencija je da se ne krećemo da bismo suzbili zarazu i broj zaraženih. Ja sam siguran da je svima teško, dugo vremena to traje pa i psihološki pritisak traje, moramo još dati dodatan napor da još ovo vrijeme dok ne procijepimo određeni broj stanovnika da smanjimo zarazu i ne cijepimo”, rekao je Trut u emisiji “U mreži Prvog”.

“Znači, ostati kod kuće, ostati u obiteljskim balončićima i ne prenositi zarazu – to je najvažnije”, dodao je.

Svaka situacija će se provjeravati i razgovarat ćemo o njoj, zahtjev se mora poslati Ravnateljstvu i ako zaista bude dobar razlog, odobrit ćemo”, rekao je ipak Trut na kraju emisije o posjetu bolesnim roditeljima.

Zagorski župan Kolar kazao je da nema logike da su Zagreb i Zagrebačka županija jedna zona i da je tu dozvoljeno kretanje. “To je milijun i nešto ljudi, a mi sa 130 tisuća ljudi smo zatvoreni”, rekao je Kolar.

“Razgovarali smo o tome hoće li je dodati toj zoni ili ne, ali ipak je odlučeno da za nju vrijede propusnice. Zagreb i Zagrebačku je jako teško nadzirati, vrlo je teško to odvojiti. Vi uopće ne vidite da je Zagreb odvojen od nekog grada koji je dalje pa je problematično i u smislu nadziranja i svega ostaloga, a iz Zagrebačke županije većina radi u Zagrebu”, rekao je Trut.

Na pitanje zašto stranac može ući s potvrdom da je prebolio koronu, a Hrvati se s potvrdom ne mogu kretati među županijama, rekao je:

“To je miješanje kruški i jabuka, zamislite koliko bi bilo problema s tim tehničkim problemima. Nije to velik broj stranaca, jednom kad se uđe s takvim testom, govorimo o malim brojevima”.

“Svatko od nas može jednim neodgovornim ponašanjem nekome donijeti smrt. Ne postoji iskustvo i knjiga kako napraviti najbolje mjere. Pitanje je što nas čeka sutra, odgovornost je na svakom pojedincu, nemojmo odgovornost prebacivati na Stožer“, rekao je osječki župan Anušić.

“Nećemo davati kazne, ali neće se moći napustiti županija”, rekao je Trut za kraj i pozvao ljude da samo ako imaju zaista pravi razlog, da traže propusnice.

https://www.index.hr/vijesti/clanak/moze-li-se-ici-u-posjet-bolesnom-roditelju-u-drugu-zupaniju-trut-sve-se-provjerava/2240573.aspx

www.sjever.hr/index.hr
21.12.2020.

Input your search keywords and press Enter.