Now Reading:
VREMENSKA PROGNOZA Ovakav će nam biti posljednji adventski i jesenski vikend, a onda stiže južina
Full Article 2 minutes read

VREMENSKA PROGNOZA Ovakav će nam biti posljednji adventski i jesenski vikend, a onda stiže južina

Jesen polako prolazi, uskoro nam stiže i najhladnije godišnje doba, no prema trenutnim prognozama, na onu pravu zimu morat ćemo pričekati – nakon vikenda stiže južina, a svi znamo što to znači!

Još ima vremena za najave onoga što nas očekuje u sljedećem tjednu – pogdajmo, prije svega, kakav će nam biti ovaj vikend:

Danas će u većini krajeva biti umjereno i pretežno oblačno ponegdje uz malo kiše i to uglavnom na sjevernom Jadranu, najavljuju iz DHMZ-a. U Dalmaciji najviše sunčana vremena. Ujutro i prijepodne u unutrašnjosti mjestimice magla.
Vjetar na kopnu većinom slab, na Jadranu slabo do umjereno jugo.
Temperatura zraka na kopnu uglavnom između 2 i 7 °C, u gorju ujutro malo niža. Na moru najniža jutarnja od 6 do 11, a najviša dnevna između 12 i 16 °C.

Izgledi vremena

Na kopnu i dalje većinom oblačno i maglovito ponegdje uz malo rosulje.
Jutarnja temperatura od 0 do 4, a najviša dnevna između 6 i 10 °C. U nedjelju na moru djelomice sunčano i uglavnom suho.
U ponedjeljak i utorak promjenljivo ponegdje uz malo kiše, uglavnom na sjevernom i srednjem dijelu. U nedjelju mjestimice umjereno jugo, zatim vjetar većinom slab.

Biometeorološka prognoza za subotu

Biometeorološke prilike će u unutrašnjosti zemlje biti razmjerno nepovoljne, na sjevernom Jadranu razmjerno povoljne, dok će u Dalmaciji i na jugu Jadrana biti povoljne. Jutarnja magla u unutrašnjosti može stvarati poteškoće bolesnicima s respiratornim bolestima. Prevladavajuća naoblaka tijekom dana u većem dijelu zemlje može stvarati poteškoće kod osjetljivijih meteoropata u vidu slabijeg raspoloženja. U slučaju kraćih sunčanih razdoblja tegobe će slabiti, a u Dalmaciji i na južnom Jadranu se neće osjećati.

ak/sjever.hr

19.12.2020.

Input your search keywords and press Enter.