Now Reading:
I dalje oblačno
Full Article 2 minutes read

I dalje oblačno

Prema prognozi DHMZ-a danas umjereno do pretežno oblačno, mjestimice uz malo oborine. Većinom će padati kiša, češće u Dalmaciji, a u unutrašnjosti će biti rosulje te u gorskim područjima i slabog snijega. Ujutro u unutrašnjosti mjestimice magla. Vjetar uglavnom slab, na većem dijelu Jadrana umjerena bura i istočni vjetar, a u južnoj Dalmaciji jugo. Prema kraju dana bura će jačati. Najniža temperatura zraka od 0 do 4, na Jadranu od 5 do 9, a najviša dnevna od 3 do 7 te između 9 i 14 °C na Jadranu.

Biometeorološke prilike će biti slične kao i tijekom više prethodnih dana. Stoga će reumatičarima i plućnim bolesnicima u unutrašnjosti Hrvatske biti najteže. Reumatičarima će biti teško i na Jadranu. Osjećaj neugodnog vremena zbog nesanica, glavobolja i razdražljivosti prevladavat će kod mnogih ljudi.

Na Jadranu i područjima uz Jadran u nedjelju razvedravanje, a uz više oblaka još u gorskim predjelima mjestimice slaba oborina. Zatim, pretežno ili djelomice sunčano. U sjevernim kopnenim predjelima prevladavat će oblačno, ujutro uz maglu, a još u nedjelju uz slabu kišu ili rosulju. Sunčana razdoblja moguća su u nedjelju u središnjim predjelima, a u ponedjeljak i u Slavoniji. Na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura, mjestimice s olujnim udarima, a slabjet će u ponedjeljak. Temperatura zraka bez znatnije promjene, od ponedjeljka toplije u sunčanijim južnim predjelima, a u utorak hladnije na sjeveru.

sjever.hr / DHMZ

12.12.2020.

Input your search keywords and press Enter.