Now Reading:
Pomaganje je izbor: uključite se u tjedan solidarnosti!
Full Article 1 minutes read

Pomaganje je izbor: uključite se u tjedan solidarnosti!

Gradsko društvo Crvenog križa Krapina nastoji prepoznati potrebe svojih sugrađana i odgovoriti na njih. U blagdansko vrijeme mjeseca prosinca želimo unijeti malo radosti u domove naših najpotrebitijih sugrađana. Upravo počinje Tjedan solidarnosti.

Građani Grada Krapine i općina Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj pozivaju se da do 15. prosinca iskažu solidarnost doniranjem živežnih namirnica i higijenskih potrepština na za to posebno označenim mjestima u trgovinama KTC i NTL ili osobnim dolaskom u Crveni križ Krapina. Donacije će biti uručene osobama u potrebi putem Socijalne trgovine koja mjesečno skrbi za 60 osoba u potrebi.

Također, već tradicionalno, provesti će se i  akcija prikupljanja hrane i higijenskih potrepština u osnovnim školama i Srednjoj školi Krapina. Akcija će se održati na način da se svako dijete odrekne svog dnevnog džeparca i u školu donese jednu namirnicu za socijalno najugroženije osobe u svom susjedstvu.

Podržavanjem ove akcije škole pomažu velikom broju građana grada Krapine i okolnih općina koji su trenutno u najlošijim životnim i egzistencijalnim uvjetima, jer siromaštvo nije izbor, a pomaganje je.

www.sjever.hr
08.12.2020.

Input your search keywords and press Enter.