Now Reading:
Gradonačelnik Škvarić posjetio najmlađe u Dječjem vrtiću Lepoglava: „Dan grada mora biti dan za veselje i radost”
Full Article 2 minutes read

Gradonačelnik Škvarić posjetio najmlađe u Dječjem vrtiću Lepoglava: „Dan grada mora biti dan za veselje i radost”

Na najljepši, najveseliji način jutros je počelo obilježavanje 8. prosinca, Dana grada Lepoglave. Gradonačelnik Marijan Škvarić posjetio je, naime, mališane Dječjeg vrtića Lepoglava koji su ga dočekali sretni, nasmijani i raspjevani.

-Dan grada mora biti dan za veselje i radost, prije svega zbog toga jer na taj dan govorimo o svemu onome što smo učinili za naš grad. Kao gradonačelnik uvijek govorim o tome da svakoga dana treba napraviti nešto novo, kvalitetnije nego prije i mislim da smo ove godine u tome uspjeli, bez obzira na sve teške okolnosti izazvane pandemijom koronavirusa. Posebno mi je zadovoljstvo što smo s obilježavanjem Dana grada počeli ovdje, ispred našeg dječjeg vrtića, projekta koji smo iznimno uspješno odradili, na radost naših mališana i njihovih roditelja – rekao je gradonačelnik Škvarić.

Podsjetimo, iako je Lepoglava relativno mali grad, zbog najmlađih se žitelja krenulo u velike investicije – za adaptaciju vrtića u Lepoglavi izdvojeno je oko 12.250.000 kuna, a za izgradnju novog vrtića u Višnjici 4.500.000 kuna.
-To je više od 70 posto izvornog proračunskog prihoda. Cilj je da bogatstvo, snagu našeg grada temeljimo na mladima, obrazovanim ljudima, na mladim obiteljima koji žele živjeti i dalje u Lepoglavi – ističe gradonačelnik.

Mališanima je uručio darove, ali ni on nije otišao praznih ruku.
-Djeca su mi daka poklon, bila su vesela i raspjevana, a to je ono što mene kao gradonačelnika čini sretnim – da radimo na dobrobit svih naših građana, od najmanjih, do onih u zlatnim godinama, da se ponašamo odgovorno prema gradu i prema situaciji u kojoj smo svi zajedno zbog ove pandemije – kazao je Škvarić.

Na posjetu i darovima mališani su gradonačelniku zahvalili čestitkom i pjesmom, a uz tete, pridružila im se i ravnateljica vrtića Valentina Husnjak Ribić.

foto: n. kalajdžija

ak/sjever.hr

08.12.2020.

Input your search keywords and press Enter.