Now Reading:
Grupa Vindija donirala respirator Općoj bolnici Varaždin za borbu protiv koronavirusa
Full Article 3 minutes read

Grupa Vindija donirala respirator Općoj bolnici Varaždin za borbu protiv koronavirusa

Uz respirator, u znak solidarnosti i potpore zdravstvenim djelatnicima i pacijentima koji se bore protiv koronavirusa u varaždinsku i čakovečku bolnicu upućene su i donacije mlijeka, mliječnih proizvoda i sokova

Grupa Vindija izražava duboko poštovanje i zahvalnost svim liječnicima i medicinskom osoblju te ostalim javnim službama koje se svakodnevno bore s pandemijom i ulažu nadljudske napore u očuvanje zdravlja građana, kao i svim svojim djelatnicima koji omogućuju redovitu opskrbu i dostupnost namirnica Grupe Vindija.

U Vindiji vjeruju kako je upravo u ovim izvanrednim okolnostima njihova dužnost da u duhu solidarnosti i društvene odgovornosti nastavljaju pružati svoj doprinos u borbi protiv koronavirusa. Od početka epidemije svoje su proizvode donirali Klinici za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“, Općoj bolnici Sisak, Općoj bolnici Varaždin, Crvenom križu te Studentskom domu „Cvjetno naselje“ za građane pogođene potresom u Zagrebu, a s takvim aktivnostima nastavljaju i dalje.

Potaknuta lošom epidemiološkom slikom i kontinuiranim rastom broja oboljelih na području Varaždinske županije, Grupa Vindija donirala je respirator Općoj bolnici Varaždin, a donacije proizvoda s potpisom Kvaliteta Vindija osim u varaždinsku upućene su i u Županijsku bolnicu Čakovec, koja također bilježi veliki broj hospitalizacija.

Na donaciji je zahvalio ravnatelj Opće bolnice Varaždin Nenad Kudelić, dr. med., koji je naglasio da je u ovom trenutku od iznimne vrijednosti jer je sve veći broj pacijenata na hospitalnom liječenju. Podsjetio je da otprilike 10 posto pacijenata zahtjeva liječenje respiratorom.

„Trenutno u bolnici imamo 24 pacijenta u jedinici intenzivnog liječenja, od toga 21 na lokaciji Varaždin i jedan na lokaciji Klenovnik se nalaze na respiratoru. Nažalost, to su sve mlađi ljudi. Ova vrijedna donacija pomoći će Općoj bolnici Varaždin da prebrodi krizno razdoblje povećanog broja pacijenata. Od Ministarstva zdravstva u početku smo dobili tri i potom još dva dodatna respiratora, na posudbu su mobilizirana dodatna dva iz drugih ustanova. Trenutno smo u fazi nabavke još jednog respiracijskog uređaja, od donacijskih sredstava. Time Opća bolnica Varaždin kontinuirano prati potrebe, prati tempo i dinamiku epidemije, i u svakom trenutku osigurava dovoljan broj ovih uređaja za liječenje naših pacijenata. Tako da svi pacijenti s područja Varaždinske županije koji zahtijevaju takvu vrstu liječenju budu zbrinuti upravo u varaždinskoj bolnici“, izjavio je ravnatelj Kudelić.

I u razdoblju pred nama, Grupa Vindija nastavit će pratiti te u skladu sa svojim mogućnostima i odgovarati na potrebe bolničkih sustava diljem zemlje.

www.sjever.hr

04.12.2020.

Input your search keywords and press Enter.