Now Reading:
VIKEND PROGNOZA Već ovog vikenda prve pahulje u nizinama? Evo za kad ih najavljuju prognostičari!
Full Article 2 minutes read

VIKEND PROGNOZA Već ovog vikenda prve pahulje u nizinama? Evo za kad ih najavljuju prognostičari!

Od ovog vikenda u cijeloj Hrvatskoj, a ne samo u Varaždinskoj županiji, vrijedit će nova pravila ponašanja, odnosno ograničenja, a ako je vjerovati prognostičarima, nešto novo priprema nam i vrijeme!

Ove sezone snijega još nije bilo, no postoji mogućnost da prve pahulje padnu ovog vikenda. Ne očekujte snijeg do koljena, ali zabijeliti bi se moglo!

Hrvatska danas

Prema najavama iz DHMZ-a, u većini krajeva umjereno i pretežno oblačno uz niske oblake, u unutrašnjosti i maglu, a mjestimice i uz slabe oborine, ponajprije rosulju. Na jugu i u višem gorju većinom sunčano.
Vjetar slab, u gorju ponegdje do umjeren jugozapadni.
Najniža temperatura zraka od -2 do 2, na Jadranu od 6 do 11 °C. Najviša dnevna temperatura od 3 do 8 na kopnu, a između 13 i 18 °C duž obale, u unutrašnjosti Istre i Dalmacije te na otocima.

Izgledi vremena

U subotu u Dalmaciji sunčano uz postupno naoblačenje, no u većini krajeva pretežno oblačno, ponegdje i maglovito, a od sredine dana mjestimice s kišom koja će navečer i u noći, uz zahladnjenje, na kopnu prijeći u susnježicu, u gorju i snijeg. Oborine će biti češće tijekom noći i u nedjelju, osobito na Jadranu i uz njega uz vjerojatnost za izraženije i obilnije pljuskove i grmljavinu.
U subotu će na Jadranu jačati jugo, a u nedjelju okrenuti na buru dok će na kopnu za vikend postupno zapuhati sjeveroistočnjak.
Temperatura zraka bez veće promjene, a početkom novog tjedna malo hladnije.

Biometeorološka prognoza za petak

Najpovoljne biometeorološke prilke će prevladavati na srednjem i južnom Jadranu, no uz jugo niti tamo najosjetljivijim ljudima neće biti ugodno. Na sjevernom Jadranu i u ostalim hrvatskim područjima će biti razmjerno nepovoljno. Bit će nepovoljnije nego prethodnog dana, pa se kronični bolesnici upozoravju na veću skrb o zdravlju, a meteoropati na podnošenje mogućeg lošijeg raspoloženja i razdražljivosti.

ak/sjever.hr/dhmz

27.11.2020.

Input your search keywords and press Enter.