Now Reading:
NA RADOST ŠKOLARACA Zimski praznici mogli bi biti tjedan dana dulji
Full Article 1 minutes read

NA RADOST ŠKOLARACA Zimski praznici mogli bi biti tjedan dana dulji

Od sutra će u cijeloj Hrvatskoj vrijediti nove, oštrije epidemiološke mjere koje će trajati sve do 21. prosinca, a prema svemu sudeći promijenit će se još nešto – trajanje zimskih praznika!

-Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs u suradnji s HZJZ-om i s ministrom zdravstva Vilijem Berošem predlaže da se trajanje školskih praznika, koji su predviđeni od Božića do Sveta tri kralja, produži za još jedan tjedan, kako bismo nakon eventualnih druženja koji se mogu dogoditi u obiteljskom krugu u vrijeme blagdana osigurali još za jedan dodatni tjedan što je dobro s epidemiološkog aspekta – rekao je premijer Andrej Plenković, a prenosi tportal.

Premijer je dodao kako sustav obrazovanja ima poseban režim, koji nema veze s mjerama Stožera, osim okvirnih epidemioloških preporuka.
-Fakultetima je preporuka da se ide na online nastavu, osim onih studija koji imaju program laboratorijskih vježbi i slično. Što se tiče srednjih škola, inicijativa za eventualni prelazak na online nastavu je na ravnateljima i osnivačima – rekao je.

www.sjever.hr/tportal

27.11.2020.

Input your search keywords and press Enter.