Now Reading:
JOŠ JEDNA INTERNETSKA PREVARA Tražio povoljan kredit preko društvenih mreža, pa ostalo bez novaca
Full Article 2 minutes read

JOŠ JEDNA INTERNETSKA PREVARA Tražio povoljan kredit preko društvenih mreža, pa ostalo bez novaca

Dosad provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 56-godišnjak u cilju realizacije kredita u nekoliko navrata kupio desetak tzv. A-bonova, svaki vrijednosti nekoliko stotina kuna te ih potom fotografirao mobitelom i putem internetske aplikacije namijenjene za komunikaciju, poslao nepoznatoj osobi s registriranim profilom na društvenoj mreži putem koje je oglašavao i nudio „povoljne“ kredite.

Pošto oštećenom nije isplaćen obećani kredit, niti mu je vraćen novac kojeg je uplatio s ciljem realizacije kredita, smatra da je prevaren te je događaj prijavio policiji.

Kriminalistička istraživanja se nastavljaju kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog događaja i otkrio počinitelj.

Međimurska policija upozorava kako je u posljednje vrijeme učestala pojava raznih ponuda kredita putem oglasa na društvenim mrežama te pokušaja prijevara putem objave oglasa na raznim aplikacijama za brzu komunikaciju putem mobitela.

-Upozoravamo građane da ne nasjedaju na ovakve i slične ponude „povoljnih“ kredita putem društvenih mreža te da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije kako ne bi postali žrtve kaznenog djela. Najbolji način zaštite od ovakvih vrsta prijevara je ignoriranje svih sumnjivih obavijesti o povoljnim i brzim realizacijama kredita putem društvenih mreža i dr. sredstava komunikacije putem interneta. Ako vam je potreban kredit, najsigurnija realizacija još uvijek je putem banke, direktno u poslovnici. Također, savjetujemo da se prilikom komunikacije na društvenim mrežama i putem raznih aplikacija striktno pridržavate općih uputa o čuvanju osobnih podataka – stoji u priopćenju međimurske policije.

sjever.hr 27.11.2020.

Input your search keywords and press Enter.