Now Reading:
Čačić: Daleko smo najgori u cijeli Europi po stopi oboljelih
Full Article 50 second read

Čačić: Daleko smo najgori u cijeli Europi po stopi oboljelih

Varaždinski župan Radimir Čačić je u emisiji ‘Briefing’ Hanza Media TV-a ustvrdio kako je po broju zaraženih koronavirusom s obzirom na broj stanovnika Hrvatska daleko najgora u Europskoj uniji te da nije točno da je u Sloveniji, Austriji i Luksemburgu situacija lošija nego kod nas, kao što tvrde u Nacionalnom stožeru.

„Ta vrsta zagađenja javnog prostora s lažnim informacijama nas je i dovela do ovoga gdje danas jesmo. Po sedmodnevnoj incidenciji mi smo najgori“, kaže Čačić koji na pitanje širi li Krunoslav Capak po tome lažne informacije odgovara: „Capak ne širi lažne informacije nego daje broj koji je njemu zgodniji“.

Čačić dodaje kako su iza nas Slovenija pa Austrija, dok su svi drugi, koji su prije imali mnogo više zaraženih, na primjer Češka, Belgija, Njemačka i Francuska, uveli stroge mjere kada su im brojke bile daleko povoljnije nego što su danas u Hrvatskoj.

Cijeli članak možete pročitati na: https://www.jutarnji.hr/video/news/capak-daje-broj-koji-mu-je-zgodniji-a-mi-smo-daleko-najgori-u-eu-znam-i-gdje-se-siri-zaraza-15009629

sjever.hr

27.11.2020.

Input your search keywords and press Enter.