Now Reading:
Ovog adventa 5 milijuna lampica neće zasvijetliti – otkazana Božićna bajka obitelji Salaj
Full Article 2 minutes read

Ovog adventa 5 milijuna lampica neće zasvijetliti – otkazana Božićna bajka obitelji Salaj

Tisuće građane iz Hrvatske, ali i okolnih zemalja svake su se godine radovale odlasku u Grabovnicu kraj Čazme i uživanju u Božićnoj bajci obitelji Salaj, na žalost, ove godine pet milijuna božićnih lampica neće zasjati.

Zbog mjera vezanih za sprječavanje širenja covida zabranu rada dobilo je i obiteljsko imanje Salajland, čija je Božićna priča za posjetitelje trebala biti otvorena u petak 27. studenog, donosi Glas Slavonije.

Obitelj Salaj je u nevjerici jer je riječ o manifestaciji koja se održava na otvorenom, na golemoj površini od čak deset hektara. Osim tuge i razočaranja, tu je i pitanje kako dalje jer se Salajland prihodima od ta dva mjeseca pokriva cijelu godinu.

“U trenutku kada nam je rečeno da nećemo moći otvoriti manifestaciju sve je već bilo spremno. Riječ je o velikoj mašineriji i opsežnoj logistici. Postavljeno je više od pet milijuna lampica, okićene nove atrakcije, sklopili smo ugovore s HEP-om o dodatnom izvoru struje, dogovorili internetsku prodaju ulaznica na ulaznice.hr, angažirali gotovo 20 izlagača s dodatnom ponudom u našem Adventskom selu, angažirali sezonske radnike i još puno toga. Na pripreme Božićne priče, koje obavljamo od ljeta, već je sav novac utrošen, posebno kada su u pitanju dodatne lampice koje nam je naš partner dostavljač već isporučio i koje moramo platiti. Odakle ćemo pokriti sve svoje obveze ne znamo jer se Salajland isključivo financira od svoje dvije manifestacije godišnje, najvećim dijelom od božićne i nešto manjim dijelom od uskrsne priče, koja zbog covida također nije održana ove godine”, rekli su za Glas Slavonije vlasnici Salajlanda i dodali:

„Jako smo tužni, teško je gledati kako se gasi naš san, u kojemu smo toliko uživali”.
Sigurni smo da će tužni biti i brojni građani koji su ostali uskraćeni za predivnu božićnu čaroliju koju su mogli doživjeti na imanju obitelji Salaj.

Cijeli članak pročitajte ovdje

foto: arhiva

www.sjever.hr/glasslavonije.hr

26.11.2020.

Input your search keywords and press Enter.