Now Reading:
SA SJEKIROM U RUCI U Piškorovcu puštao glasnu glazbu i vrijeđao policajce
Full Article 2 minutes read

SA SJEKIROM U RUCI U Piškorovcu puštao glasnu glazbu i vrijeđao policajce

Jutros (25. studenoga 2020.), u 4 sata i 8 minuta u Piškorovcu, javni red i mir narušavao je 40-godišnji mještanin tako što je puštao glasnu glazbu putem prijenosnog zvučnika, izvijestila je međimurska Policijska uprava.

Dolaskom policijskih službenika na mjesto događaja, 40-godišnjak je pojačao glazbu na zvučniku te je pritom vrijeđao i omalovažavao policijske službenike.

Na izdana upozorenja, a potom i naredbe počinitelj prekršaja se oglušio te je nastavio s vrijeđanjem zbog čega su mu policijski službenici priopćili da je uhićen. U tom trenutku 40-godišnjak u ruci je držao sjekiru (bez namjere napada) zbog čega mu je policijski službenik naredio da odloži sjekiru. Pošto se oglušio i na tu naredbu, primjenom višenamjenske službene palice (tzv. „tonfe“) policijski službenik mu je iz ruke izbio sjekiru, a potom je uz primjenu fizičke snage i sredstva za vezivanje 40-godišnjak priveden u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje.

Alkotestiranjem uhićenika utvrđeno je da je pod utjecajem alkohola od 2,07 promila.

Protiv 40-godišnjaka zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira (čl. 13. i 17.) podnijet će se optužni prijedlog prekršajnom odjelu Općinskog suda u Čakovcu.

sjever.hr 25.11.2020.

Input your search keywords and press Enter.