Now Reading:
VIŠE STIPENDIJA ZA STUBIČANCE Gospočić: „Pomažemo našim mladima i njihovim roditeljima da kroz ovo razdoblje prođu što bezbolnije”
Full Article 2 minutes read

VIŠE STIPENDIJA ZA STUBIČANCE Gospočić: „Pomažemo našim mladima i njihovim roditeljima da kroz ovo razdoblje prođu što bezbolnije”

U ovoj turbulentnoj godini punoj izazova, prije svega zbog pandemije, ali i zbog elementarnih nepogoda te potresa, Grad Donja Stubica, unatoč ogromnim ulaganjima u infrastrukturu, pronašao je način da se pomogne još više.

Naime, iako za predškolsko obrazovanje izdvajaju više od 3 milijuna kuna, odnosno više od 20 posto vlastitog proračuna, a u posljednje tri godine nabavljaju radne bilježnice i radna pomagala za sve svoje osnovnoškolce, Općina sufinancira i prijevoz i učenika i studenata, a uz to ih i stipendira.

S prošlogodišnjih 45 stipendija, Općina je bila u vrhu po broju stipendija u Krapinsko-zagorskoj županiji, a ove krizne godine odlučili su napraviti korak više.
-Umjesto 45, dat ćemo 64 stipendije, dakle stipendije će dobiti svi koji su se javili na natječaj i ispunili propisane uvjete, a za to ćemo iz proračuna izdvojiti ukupno 240.000,00 kuna – izjavio je za Sjever.hr stubički gradonačelnik Nikola Gospočić i dodao:

-Ovo je doista krizna godina i to je bio jedan od glavnih razloga zbog čega smo odlučili uštedjeti na ostalim stavkama, a mladima i njihovim roditeljima pružiti mogućnost da kroz ovo razdoblje prođu što bezbolnije.

Ove će godine Grad Donja Stubica dodijeliti 19 stipendija više nego lani – 37 učeničkih stipendija u iznosu od 300 kuna te 27 stipendija studentima u iznosu od 500 kuna.

-Na ovaj smo način dokazali i pokazali ono što smo govorili prije tri godine, da zajedno možemo bolje, za bolje obrazovanje naših Stubičanaca – poručio je Gospočić.

ak/sjever.hr

23.11.2020.

Input your search keywords and press Enter.