Now Reading:
ZATVARANJE KAFIĆA I U MEĐIMURJU? Posavec: Ako će se brojke pogoršavati, razmislit ćemo o novim mjerama
Full Article 2 minutes read

ZATVARANJE KAFIĆA I U MEĐIMURJU? Posavec: Ako će se brojke pogoršavati, razmislit ćemo o novim mjerama

Međimurski župan Matija Posavec u ponedjeljak je komentirao aktualnu epidemiološku situaciju u županiji, naglasivši kako situacija nije sjajna, no valja imati na umu veliki broj testiranja.

Da se samo preslikaju brojke testiranja na Republiku Hrvatsku, tad bi Hrvatska trebala testirati barem 25.000 dnevno, a testira tri puta manje. Prema tome, mi tim velikim testiranjima želimo obuhvatiti čim više kontakta i detektirati osobe pozitivne na virus COVID – 19 s lakšom kliničkom slikom jer je prioritet svih prioriteta, barem kod nas, da očuvamo i održimo zdravstveni sustav – rekao je župan.

Govoreći o mjerama, kazao je kako imaju smisla ukoliko ih ljudi poštuju.

-Vi ne možete otići u ljekarnu i kupiti lijek protiv covida, ali možete općim mjerama, dakle da držite distancu, da nosite masku, da provjetravate prostor, da se čuvate zapravo, najlakše i najuspješnije spriječiti zarazu. Nama je u onome što trenutno pratimo izuzetno važno da čuvamo zdravstveni sustav i to je prioritet prioriteta. Što se ovih ostalih mjera tiče, one su vrlo rigorozne, među najrigoroznijima u državi i cijeli fokus je sad stavljen na ugostiteljske objekte koji kod nas još nisu u segmentu odluke zatvaranja, ali ako će se te brojke pogoršavati, naravno da ćemo razmisliti o svim drugim mjerama kako možemo poboljšati epidemiološku situaciju – dodao je Posavec.

Važno je, ističe, da su osigurali dodatne krevete za zbrinjavanje pacijenata koji traže hospitalizaciju, tako da usred velikih brojki novozaraženih ne dođe do kolapsa zdravstvenog sustava.

m.furlan/sjever.hr 23.11.2020.

Input your search keywords and press Enter.