Now Reading:
VIKEND PROGNOZA Pred nama je oblačan i tmuran vikend
Full Article 2 minutes read

VIKEND PROGNOZA Pred nama je oblačan i tmuran vikend

Vrijeme danas bit će u unutrašnjosti većinom oblačno s maglom i niskom naoblakom osobito u prvom dijelu dana.

Sunčana razdoblja mjestimice se očekuju uglavnom poslijepodne. Na Jadranu djelomice sunčano, na sjevernom dijelu uz više oblaka, moguće i uz maglu te ponegdje vrlo malo kiše. Vjetar uglavnom slab, u gorju mjestimice umjeren jugozapadni. Najniža jutarnja temperatura od 2 do 7, na Jadranu između 9 i 14 °C. Najviša dnevna od 8 do 13, na Jadranu između 14 i 19 °C.

Maglovito i oblačno vrijeme, koje će se u nešto duljem dijelu dana nego na Jadranu, zadržavati u unutrašnjosti zemlje, nepovoljno će utjecati na raspoloženje i koncentraciju, a moguća je i nesanica. Veće tegobe će i dalje imati reumatičari i plućni bolesnici u područjima gdje će se razmjerno nepovoljni biometeorološki uvjeti u cijelom ili pojedinim dijelovim dana, nastaviti na slične iz više prethodnih dana.

Nastavak vikenda

Na kopnu u nedjelju u početku oblačno i maglovito, a zatim se uglavnom od sredine dana očekuju i sunčana razdoblja. U ponedjeljak prolazno naoblačenje s kišom, a u višem gorju nakratko može biti susnježice i snijega. Zapuhat će umjeren sjeverni vjetar. U utorak razvedravanje, pa će veći dio dana biti djelomice sunčano. Temperatura zraka bez veće promjene. Na moru u nedjelju djelomice sunčano, ali na sjevernom dijelu uz povremeno umjerenu naoblaku ponegdje može pasti i malo kiše. U ponedjeljak prolazno naoblačenje s kišom, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. U utorak razvedravanje, a na južnom dijelu još prijepodne mjestimice je moguća kiša. U nedjelju će zapuhati jugo, koje će u ponedjeljak biti jako do olujno. Potkraj ponedjeljka na sjevernom dijelu zapuhat će bura koja će jačati i u utorak se proširiti na cijelu obalu.

sjever.hr/dhmz 14.11.2020.

Input your search keywords and press Enter.