Now Reading:
Predrag Štromar više neće biti predsjednik HNS-a? Spominje se i nasljednik?
Full Article 2 minutes read

Predrag Štromar više neće biti predsjednik HNS-a? Spominje se i nasljednik?

Predrag Štromar više neće biti predsjednik HNS-a, a kao njegov mogući nasljednik spominje se Milorad Batinić, piše Jutarnji.hr.

– Izbori za predsjednika stranke će se održati 12. prosinca kako je to i predviđeno Statutom u kojem stoji da se održavaju najkasnije 150 dana nakon službenih rezultata parlamentarnih izbora. I točno je, neću se kandidirati za predsjednika. Mislim da sam svoje napravio. Ostali smo parlamentarna stranka, a sada je red na drugima da podignu rejting stranke i da se pripremi stranka za lokalne izbore – kazao je Štromar dodavši da će, kada vidi tko je kandidat, odlučiti hoće li se kandidirati za koju drugu funkciju u stranci.

– U ovom trenutku ne mogu ni potvrditi ni demantirati da ću se kandidirati za predsjednika stranke. Konačno ću vidjeti za tjedan, dva dana – rekao je Batinić.

Jedan od visokih dužnosnika HNS-a kaže da bi za stranku bilo dobro kada bi joj na čelo došao netko od mlađih političara.

– Prednost HNS-a je što nemamo potpisan nikakav sporazum s HDZ-om i imamo organizacije, a prava osoba na čelu stranke bi za godinu dana mogla HNS podići na 10 posto – kaže sugovornik.

sjever.hr / jutarnji.hr

12.11.2020.

Input your search keywords and press Enter.