Now Reading:
Pavić više nije načelnik PU krapinsko-zagorske: smijenjen s dužnosti zbog izazivanja prometne nesreće
Full Article 2 minutes read

Pavić više nije načelnik PU krapinsko-zagorske: smijenjen s dužnosti zbog izazivanja prometne nesreće

Jučer oko 16 sati dogodila se prometna nesreća u Velikom Trgovišću, u kojoj je sudjelovao načelnik Policijske uprave krapinsko-zagorske Robert Pavić.

Očevid su proveli policijski službenici očevidne ekipe prometne policije Policijske uprave zagrebačke.
 
„Provedenim očevidom je utvrđeno da je načelnik policijske uprave u navedeno vrijeme upravljao službenim vozilom krapinskih registracijskih oznaka, bez policijskih oznaka, kolnikom Ulice Andrije Hebranga (sporednom cestom) u smjeru istoka te, dolaskom do raskrižja sa Zagorskom cestom, ušao u raskrižje skrećući ulijevo nije propustio vozila koja se kreću navedenom cestom s prednošću prolaska. Zbog navedenog u službeno vozilo je naletio teretni automobil zagrebačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 31-godišnjak, koji se kretao u smjeru juga cestom s prednošću prolaska. 
 
Nakon naleta teretni je automobil udario u betonsko-metalnu ogradu obiteljske kuće u vlasništvu 82-godišnjaka. 
 
U opisanoj prometnoj nesreći 31-godišnjak je lakše ozlijeđen te mu je liječnička pomoć pružena u Općoj bolnici Zaboku, a ukupna materijalna šteta koja je nastala procjenjuje se na 50.000,00 kuna.
 
Zbog izazivanja prometne nesreće s ozlijeđenim osobama protiv načelnika uprave podnijeto je Izvješće o počinjenom prekršaju, a za koji prekršaj je predviđena novčana kazna (Čl. 57. stavak 4., kažnjiv po članku 57. stavak 7., s primjenom članka 293. stavak 2. Zakona o sigurnosti prometa na cestama). Na mjestu događaja su mu izuzeti uzorci krvi i urina te upućeni na vještačenje prisutnosti alkohola u organizmu.
 
U odnosu na obavljanje dužnosti načelnika policijske uprave, ono prestaje s današnjim danom, a protiv njega će biti pokrenut disciplinski postupak.
 
Poslove načelnika policijske uprave obavljat će Željko Košutić, dosadašnji zamjenik”, izvijestio je MUP.

www.sjever.hr/mup

12.11.2020.

Input your search keywords and press Enter.