Now Reading:
Grad Čakovec uručio respirator djelatnicima Županijske bolnice Čakovec
Full Article 3 minutes read

Grad Čakovec uručio respirator djelatnicima Županijske bolnice Čakovec

Gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač i njegov zamjenik Mario Medved danas su zaposlenicima Županijske bolnice Čakovec uručili respirator i dodatnu medicinsku opremu. Uređaj je kupljen proračunskim sredstvima Grada Čakovca, a doniran je bolnici kako bi omogućilo liječenje najteže oboljelih od koronavirusa.

U ime Županijske bolnice Čakovec uređaj su preuzeli pomoćnik ravnatelja za kvalitetu dr. med. Igor Šegović i voditeljica Odjela anesteziologije, reanimatologije i intenzivne medicine dr. med. Selma Pernar. Tom prilikom zahvalili su se gradonačelniku Kovaču na brzom reagiranju te dostavljanju uređaja. Kako je riječ o respiratoru proizvođača čiji se uređaju već koriste u našoj bolnici, on se odmah može početi koristiti.

Predajući donaciju, gradonačelnik Kovač istaknuo je da se zbog pogoršavanja epidemiološke situacije, ali i zbog molbi liječnika koji liječe pacijente oboljele od korone, odlučio da Grad Čakovec za potrebe naše bolnice kupi respirator i pripadajuću potrebnu opremu. „Ne bih htio da se i u Čakovcu ponovi proljetni talijanski scenarij, u kojem su zbog nedostatka opreme liječnici morali birati koga će se liječiti pomoću respiratora. Kao i na proljeće, kad smo odgovornim ponašanjem uspjeli spriječiti širenje bolesti među stanovništvom, sad je ponovno vrijeme da se svi uključimo kako bi smanjili broj najtežih slučajeva i smrtnih ishoda.

Kovač je pozvao sve građane i tvrtke koje posluju na našem području da se, u okviru svojih mogućnosti uključe i pomognu. „Sad nije vrijeme za razgovore o tome tko bi i koliko trebao i na koji način financirati zdravstvo, već je vrijeme da stavimo glave skupa te pomognemo ustanovi i zaposlenicima koji svaki dan spašavaju živote. Želim se ovom prilikom zahvaliti svim zaposlenicima Županijske bolnice Čakovec i zaposlenicima ostalih zdravstvenih ustanovama na ogromnom trudu, naporima i odricanjima koje čine kako bi pomogli oboljelima, ali i postavili dijagnozu te spriječili širenje.“, naglasio je gradonačelnik, te još jednom pozvao sve da poštuju propisane epidemiološke mjere.

„Samo nošenjem maski za lice, dezinficiranjem ruku i obuće, držanjem distanci možemo smanjiti broj novooboljelih i pritisak na bolnicu, ali tako čuvamo i radna mjesta te pomažemo i našem gospodarstvu, kojem bi novo zatvaranje prouzročilo ogromne gubitke“, završio je Kovač.

Da podsjetimo, riječ je o uređaju koji omogućava ventiliranje bolesnika, a nabavljene su i maske svih veličina za djecu i odrasle koje se koriste s uređajem. U Županijsku bolnicu došlo je i 15 komada grijanih cijevi za ventilaciju pacijenata sa svim potrebnim priborom za rad. U sklopu ove donacije došlo je i 10 komada senzora protoka za djecu i odrasle, kao i nazalne kanile raznih promjera.

sjever.hr

12.11.2020.

Input your search keywords and press Enter.