Now Reading:
Župan Kolar: „Osigurali smo vodovodni priključak za više od 500 objekata u visokim zonama u 18 općina i gradova”
Full Article 3 minutes read

Župan Kolar: „Osigurali smo vodovodni priključak za više od 500 objekata u visokim zonama u 18 općina i gradova”

Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar danas je obišao radilište na izgradnji vodnih građevina – vodoopskrbna mreža Bezavina u Velikom Trgovišću, a riječ je o investiciji vrijednoj 183 tisuće kuna.

Dio sredstava za nove je radove osigurala i Županija, kroz program vodoopskrbe i odvodnje, za kojeg je ove godine u županijskom proračunu osigurano 630 tisuća kuna

-Danas praktički, s izuzetkom male dionice na području općine Hraščina, završavamo četverogodišnji ciklus koji je Županija potencirala i realizirala zajedno s jedinicama lokalne samouprave i s naša četiri distributera vodovoda na području Krapinsko-zagorske županije, program priključka na vode u visokim zonama – rekao je župan Kolar i dodao da je 18 JLS zajedno sa Županijom i distributerima koristilo taj program.
-Mi smo, završavajući ciklus 2017. – 2020. osigurali priključak za više od 500 objekata u visokim zonama u tih 18 općina i gradova.

Ukupna je investicija veća od 6,3 milijuna kuna, od čega su po 2,1 milijun kuna osigurali Županija, jedinice lokalne samouprave i distributeri.

-U pripremi je i prijedlog ugovora, praktički po istim kondicijama, i za sljedeće četiri godine, jer smatramo da treba osigurati, koliko je god to moguće, priključak svakog domaćinstva na javni vodovod i to je objektivno preduvjet želimo li zadržati ljude na našim zagorskim bregima.

Nakon ovakvih radova, slijedi i uređivanje lokalnih cesta, rekao je župan Kolar.

Robert Greblički, načelnik Velikog Trgovišća rekao je da rade zadnji vodoopskrbni sustav u visokim zonama na području općine.
-Surađivali smo i proteklih nekoliko godina sa Županijom i Zagorskim vodovodom na ovim visokim zonama, a veseli me činjenica da je ono zadnja i da smo vodoopskrbni sustav digli na 96% pokrivenosti na našem području. Prije nekih sedam godina, kada sam ja došao tu kao načelnik, bili smo na nekakvih 72/73%, tako da je ovo veliki uspjeh i potreba ovdje u 21%. Nadam se da će kroz nekakvih godinu dana još i preostali dio dobiti svoj vod i time bi zaokružili sliku vodoopskrbnog sustava na području općine Veliko Trgovišće – rekao je Greblički.

Mario Mihovilić, direktor Zagorskog vodovoda, rekao je da s Krapinsko-zagorskom županijom i općinama na području županije provode višegodišnji program izgradnje malih lokalnih vodovoda.

-Ove godine ćemo izgraditi oko 6.400 metara novih vodovoda i priključiti oko 130 novih potrošača. Sve to na visokim zonama, gdje još živi nekoliko domaćinstava, tako da oni tu ostanu i da se život nastavi i na ovim našim zagorskim bregima – rekao je Mihovilić te dodao kako će na ovom području biti od 40 do 45 priključaka.

Dodao je i kako se cijena priključka na ovom području kreće od 2.000 do 2.500 kuna plus građevinski radovi, a prosječna cijena na normalnim lokacijama iznosi oko 3.500 kuna.

foto: m.sopek

ak/sjever.hr

11.11.2020.

Input your search keywords and press Enter.