Now Reading:
Ova varaždinska tvrtka ne zna za krizu i smanjenje poslovanja
Full Article 2 minutes read

Ova varaždinska tvrtka ne zna za krizu i smanjenje poslovanja

press glass

Press Glass pokraj Varaždin je vodeća europska tvrtka za preradu stakla na području graditeljstva i posluje s gotovo svim zemljama Europe. Proizvodnja u Hrvatskoj započela je sredinom 2015. godine, a od tada prihod raste iz godine u godinu – donosi Lider.hr.

Prošlo je već 5 godina od početka proizvodnje u Press Glassovom pogonu u Poduzetničkoj Zoni Jalžabet pokraj Varaždina, tijekom kojih je proizvedeno gotovo 5 milijuna IZO jedinica koje koriste proizvođači prozora i vrata.

Svaki dan se izreže između 150 i 200 tona stakla, proizvede od 4 do 6 tisuća jedinica koje se utovare na 10 do 14 kamiona. Kapacitet tvornice daleko premašuje potrebe hrvatskog tržišta, stoga se čak 93 posto proizvodnje izvozi, što završava u zemljama iz okruženja. Tvrtka od 2015. godine raste dvoznamenkastim stopama, tako da je poslovna godina 2019. bila i najuspješnija, a IZO staklom proizvedenim u Press Glassu u Jalžabetu u 2019. zatvoreno je preko 1.200.000 građevinskih otvora – kažu iz ove uspješne tvrtke.

Kako građevinski sektor nije smanjio svoje aktivnosti usprkos pandemiji, u posljednja tri mjeseca Press Glass je utovario više od 800 kamiona, što je na tjednoj bazi oko 55 kamiona gotovih proizvoda.https://lider.media/poslovna-scena/hrvatska/brojimo-slepere-26-u-posljednja-tri-mjeseca-press-glass-je-izvezao-724-slepera-gotovih-proizvoda-133935

www.sjever.hr/Lider.hr 11.11.2020.

Input your search keywords and press Enter.