Now Reading:
TJEDNA PROGNOZA Što nam donosi novi tjedan? Svašta: jak vjetar, kišu, maglu…ali bit će i sunca!
Full Article 2 minutes read

TJEDNA PROGNOZA Što nam donosi novi tjedan? Svašta: jak vjetar, kišu, maglu…ali bit će i sunca!

Nadamo se da ste se već priviknuli na zimsko računanje vremena i da u novi tjedan krećete dobro odmoreni i orni. Ovo je tjedan u kojem ćemo obilježiti i blagdan Svih svetih, a kakvo nas vrijeme očekuje provjerili smo u DHMZ-u:

Hrvatska danas

Prvog dana novoga tjedna bit će djelomice sunčano, a uz prolazno više oblaka lokalno će malo kiše pasti uglavnom duž sjevernog Jadrana i na predjelima uz njega, ponajprije na širem riječkom području.
Ujutro na kopnu ponegdje magla i niski oblaci, osobito na istoku zemlje. Jačat će južina, u unutrašnjosti jugozapadnjak i južni vjetar, a na Jadranu jugo. U drugom dijelu dana vjetar će mjestimice biti jak, a olujnih će udara biti u gorju te na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana. Jak jugozapadnjak puhat će, najavljuju prognostičari, posebice u Međimurju i Zagorju.
Bit će toplije, osobito u unutrašnjosti. Najniža temperatura od 5 do 10, na Jadranu od 12 do 15 °C. Najviša dnevna između 17 i 21 °C, u gorju malo niža.

Vrijeme do kraja tjedna

U utorak nas očekuje prolazno naoblačenje s kišom, na Jadranu i pljuskove s grmljavinom, koji lokalno mogu biti izraženi.
Od srijede će biti stabilnije i sunčanije, na kopnu uz jutarnju maglu i niske oblake, moguće i dugotrajne.
Na kopnu će umjeren južni i jugoistočni vjetar okrenuti na sjeverni i oslabjeti. Na Jadranu u utorak jako jugo u slabljenju i okretanju na sjeverozapadnjak i buru.
Temperatura će biti malo niža ili bez znatnije promjene do subote. Naime, prvog dana vikenda očekuje nas zahladnjenje, ali i kiša, a hoće li potrajati, još ćemo vam javiti.

Biometeorološka prognoza za ponedjeljak

S približavanjem novog frontalnog poremećaja sa zapada biometeorološke prilike će se pogoršavati tijekom dana. Meteoropati se mogu žaliti na umor, slabiju koncentraciju, razdražljivost i glavobolju. Tegobe od kojih inače pate kronični bolesnici bit će pojačane nepovoljnim utjecajem vremena.

ak/sjever.hr/dhmz

26.10.2020.

Input your search keywords and press Enter.