Now Reading:
VAŽNA OBAVIJEST U Zagrebu od danas novi model testiranja
Full Article 3 minutes read

VAŽNA OBAVIJEST U Zagrebu od danas novi model testiranja

Kako bi se smanjile gužve za testiranja na koronavirus koje svakim danom postaju sve veće te radi što bolje učinkovitosti provođenja dijagnostike, NZZJZ „Dr. Andrija Štampar“ od ponedjeljka, 26. listopada, uvodi novi model uzimanja briseva na koronavirus, neovisno o svrsi testiranja (na uputnicu ili uz plaćanje).

Narudžbe građana za testiranje na koronavirus primat će se isključivo putem online platforme, kojoj možete pristupiti na poveznici https://prijavnicentar.hr/testiranje/stampar. Građani mogu odabrati željeni termin testiranja, a samom testiranju moći će pristupiti od ponedjeljka do subote od 10 do 14 sati. Nedjeljom i blagdanima testiranje će se vršiti u vremenu od 8 do 10 sati.

Nadalje, Zavod će svakodnevno dodijeliti 500 termina testiranja (u jednoj je minuti moguće testirati dvije osobe), a građane se moli da koriste model plaćanja internetskim bankarstvom, sukladno podacima na uplatnici koju mogu dohvatiti ovdje i da unaprijed ispune obrazac, kako bismo ih mogli povratno izvijestiti o rezultatima testiranja koji mogu pronaći ovdje.

Važno! Na uplatnici u rubrici svrha obavezno napišite ime, prezime i adresu osobe koja dolazi na testiranje, a u rubriku Poziv na broj OIB, kako bismo Vam bili u mogućnosti ispostaviti pravovaljani račun.

Ukoliko su popunjeni termini za određeni dan, testiranje će se i dalje moći obaviti u COVID ambulantama pri domovima zdravlja na sljedećim lokacijama:

Dom zdravlja Zagreb – Zapad, Prilaz baruna Filipovića 11
Dom zdravlja Zagreb – Centar, Avenija Većeslava Holjevca 22
Dom zdravlja Zagreb – Istok, Grižanska 4

Mole se poslovni korisnici da termine testiranja i nadalje zatraže putem adrese elektronske pošte covidtest@stampar.hr.

Važno: ako sami plaćate testiranje, obavezno je prilikom dolaska pokazati potvrdu banke o izvršenoj uplati. Također, plaćanje možete izvršiti i na blagajni Zavoda te je moguće platiti bilo gotovinom, bilo karticom. Ako je svrha testiranja put u inozemstvo, moli se da dođete s relevantnom informacijom o valjanosti trajanja testa vezano uz odredišnu državu.

Postupak testiranja:

-dođite u potvrđenom terminu
-obavezno nosite zaštitnu masku

-ako dolazite uz plaćanje, pokažite potvrdu o uplati i ispunjen obrazac (e-adresu na koju će Vam poslati nalaz te kontakt telefon na kojem ćete biti dostupni epidemiologu u slučaju pozitivnog nalaza) djelatnicima u drive-in kontejneru bijele boje koji se nalazi izvan upravne zgrade Zavoda

Cijena testiranja iznosi 698,21 kn, a ukoliko Vam je rezultat potreban na engleskom ili njemačkom jeziku (moli se da to posebno naglasite prilikom testiranja), možete dobiti potvrdu o provedenom testiranju na engleskom ili njemačkom jeziku. Cijena potvrde iznosi 125,00 kuna, a ukupna cijena nalaza i potvrde iznosi 823,21 kn.

– Zahvaljujemo na razumijevanju i podsjećamo građane na osnovna tri stupa obrane – nošenje zaštitnih maski, održavanje fizičkog razmaka i higijenu ruku – jer samo odgovorno ponašanje svih pojedinaca može utjecati na suzbijanje širenja koronavirusa! – poručuju iz Zavoda.

sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.