Now Reading:
Božinović najavio jače kontrole i sankcije pa poručio: Prozračujte prostore u kojima živite i radite, fešte stavite sa strane!
Full Article 2 minutes read

Božinović najavio jače kontrole i sankcije pa poručio: Prozračujte prostore u kojima živite i radite, fešte stavite sa strane!

Šef Nacionalnog stožera civilne zaštite, ministar MUP-a Davor Božinović jučer je predstavio nove odluke, odnosno mjere koje će u Hrvatskoj vrijediti 14 dana.

Kazao je kako tim mjerama i dalje pokušavaju održati gospodarsku i socijalnu aktivnost društva te istaknuo da je riječ o dobro promišljenim mjerama.
-Vidite i sami da se uvode različite mjere po Europi, no u ovom trenu, pa i tamo gdje su one najstriktnije, rezultati nisu sukladni onome što se očekivalo. Ali budimo realni, sve će ovisiti o tome koliko se ljudi ovoga pridržavaju. Zato smo i krenuli u jače kontrole i sankcioniranje. Samo u petak i subotu navečer izdana su 34 prekršajna naloga – rekao je Božinović.

Dodao je da su trendovi takvi da će brojke i dalje rasti.
-Krajnje je vrijeme da se i oni koji sumnjaju da virus postoji, uozbilje. Idemo i s preporukom svima u Hrvatskoj da prozračuju prostore u kojima se radi i živi jer provjetravanje je jedan od efikasnih načina kako se boriti protiv brzog širenja virusa. Ove mjere su usmjerene na održavanje distance, izbjegavanje kontakata. Kada bismo se toga pridržavali, ne bi bilo potrebe za dodatnim mjerama – rekao je.

Dodao je da fešte treba staviti sa strane jer su to, kako je naglasio, događaji i mjesta na kojima se virus širi najbrže.

ak/sjever.hr

26.10.2020.

Input your search keywords and press Enter.