Now Reading:
Slovenija od sutra uvodi vrlo, vrlo stroge mjere – evo kakav će biti režim na granici
Full Article 2 minutes read

Slovenija od sutra uvodi vrlo, vrlo stroge mjere – evo kakav će biti režim na granici

Slovenska vlada donijela je odluku o pooštravanju restriktivnih mjera zbog velikog širenja covida-19, objavio je premijer Janez Janš  i najavio obustavu više gospodarskih i javnih aktivnosti tijekom idućeg tjedna.

Slovenija je danas zabilježila 1675 novih slučajeva zaraze, a pet je osoba preminulo.

Kako bi se zaustavilo širenje virusa u Sloveniji, doći će do gašenja većine aktivnosti koje nisu nužne, zatvaraju se restorani, hoteli i trgovački centri, dječji vrtići, učenički i studentski domovi, ali uz neke izuzetke slične onima u vrijeme kad su se restrikcije uvele u proljetnom prvom valu epidemije, piše Telegram.

Tako će biti otvorene menze u radnim organizacijama, bolnicama, omogućena dostava ili preuzimanje hrane uz mjere zaštite, a lokalne vlasti su pozvane da omoguće čuvanje vrtićke djece za zaposlene u nužnim javnim službama i poduzećima.
Neke su mjere na snagu stupile već jučer, a idućeg četvrtka vlada će donijeti odluku da li će se mjere produžiti, zaoštriti ili se neke od njih ublažiti, što je ovisno od razvoja epidemiološke situacije.

Janša je kazao da je Slovenija “u zahtjevnoj” situaciji, ali da je slično i u drugim europskim državama, da je vlada u kontaktu i komunikaciji s drugim europskim vladama, razmjenjuje s njima iskustva, piše Telegram.

Što se tiče radnog procesa, Janša je rekao da se svim proizvodnim i uslužnim organizacijama preporuče da organiziraju rad od kuće, gdje je to izvedivo, a ondje gdje se nastavlja rad u tvrtkama da se strogo primjenjuju epidemiološke mjere.

Što se tiče režima na granici, on se u sadašnjem trenutku ne mijenja i moguć je tranzit iz drugih država i u druge države.

www.sjever.hr/telegram.hr

25.10.2020.

Input your search keywords and press Enter.