Now Reading:
Županijski stožer traži strože mjere za područje Zagrebačke županije – zabranu okupljanja za više od 50 ljudi
Full Article 1 minutes read

Županijski stožer traži strože mjere za područje Zagrebačke županije – zabranu okupljanja za više od 50 ljudi

S obzirom na epidemiološku situaciju s više od 1000 aktivnih slučajeva, Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije predložit će Nacionalnom stožeru donošenje novih nužnih epidemioloških mjera, dogovoreno je na sjednici Županijskog stožera.

Također, odlučeno je kako će od Stožer civilne zaštite Zagrebačke svim organizatorima društvenih okupljanja na području Zagrebačke županije, bez obzira jesu li u zatvorenom ili otvorenom prostoru, a na kojima se očekuje više od 50 ljudi uskratiti izdavanje suglasnosti.

Zaključak o uskraćivanju suglasnosti za održavanje svih društvenih okupljanja je dostupan ovdje i stupa na snagu odmah.
Zaključak Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije u kojem su pobrojani svi prijedlozi se nalazi ovdje, a Konačnu odluku o mjerama donijet će Nacionalni stožer.

Neke od mjera koje Županijski stožer predlaže su: maksimalno 50 osoba na svadbama i pogrebima, 10 osoba na ostalim privatnim svečanostima, obavezno korištenje maski u svim zatvorenim prostorima ukoliko nije moguće održavanje fizičke distance, zabranu posjeta u domovima za starije itd. Također, stanovnicama se preporuča izbjegavanje putovanja van RH, kao i da se posjet grobljima u povodu blagdana Svih svetih organizira kroz više dana.

www.sjever.hr

24.10.2020.

Input your search keywords and press Enter.