Now Reading:
Križevačkim osnovnoškolcima i ove godine besplatno voće, povrće, mlijeko i mliječni proizvodi
Full Article 2 minutes read

Križevačkim osnovnoškolcima i ove godine besplatno voće, povrće, mlijeko i mliječni proizvodi

Križevački osnovnoškolci i ove će godine u školama imati besplatnu podjelu voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda koju je osigurao Grad Križevci putem Javnog poziva Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, programa Školska shema voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda.

Tako je osigurana raspodjela voća i povrća za 1513 učenika svih razreda osnovnih škola u vrijednosti 60.686,43 kuna te raspodjela mlijeka i mliječnih proizvoda za 313 učenika nižih razreda u vrijednosti 22.263,69 kuna.
-Drago mi je da smo i ove godine uspješno našim osnovnoškolcima osigurali besplatno voće i povrće odnosno mlijeko i mliječne proizvode. Sudjelovanjem u ovom programu direktno podižemo svijest o važnosti zdrave prehrane kod naše djece – izjavio je gradonačelnik Mario Rajn.

U okviru Školske sheme voće, povrće, mlijeko i mliječni proizvodi nude se učenicima kao zaseban obrok neovisno od obroka u okviru školske prehrane, kontinuirano kroz cijelu školsku godinu.
Voće i povrće nudi se učenicima u osnovnim i srednjim školama, a mlijeko i mliječni proizvodi učenicima od 1. do 4. razreda osnovnih škola.

Školska shema provodi se kako bi se promovirale zdrave prehrambene navike s ciljem povećanja udjela voća i povrća, mlijeka i mliječnih proizvoda u svakodnevnoj prehrani i sprječavanja debljine i bolesti uzrokovane neadekvatnom prehranom u dječjoj dobi, oblikovanja prehrambenih navika djece i ograničenja unosa hrane s visokim sadržajem masti, šećera i soli, te omogućavanja školskoj djeci dodatnog obroka svježeg voća ili povrća, mlijeka ili mliječnih proizvoda.

www.sjever.hr

24.10.2020.

Input your search keywords and press Enter.