Now Reading:
FOTO Milanović u Međimurju: Pravi primjer kako se odgovorno, vrijedno i konstruktivno postupa s idejama
Full Article 3 minutes read

FOTO Milanović u Međimurju: Pravi primjer kako se odgovorno, vrijedno i konstruktivno postupa s idejama

Kao što smo već izvijestili, predsjednik Zoran Milanović u posjetu je Međimurskoj županiji.

Nakon što je obišao Centar znanja, odnosno Međimursku palaču turizma, Metalsku jezgru i Tehnološko inovacijski centar, prisustvovao je predstavljaju rada i projekata Međimurske županije.

– Puno puta sam već dolazio u Međimurje sa zadovoljstvom. Ovo je inače bila vojarna, kasarna koja je građena za potrebe jednog carstva prije više od 100 godina, onda ju je preuzela jedna država od 20-ak milijuna ljudi i onda konačno našoj Hrvatskoj, kojoj ovako veliki vojni objekti ne trebaju. To je predano lokalnoj samoupravi, županiji 2007. godine, doduše ne baš besplatno, morali su odraditi nešto za to, što je isto primjer kako se to ne bi trebalo raditi. Dio toga je onda oprošten 2014./15. godine i dobro da je oprošteno jer se vidi što se napravilo. Ovo je samo jedan mali primjer kako se odgovorno, vrijedno i konstruktivno postupa s idejama jer potrebne su ideje i dobra organizacija da bi se dobio europski novac, on nije pao s neba – rekao je predsjednik.

Župan Matija Posavec kazao je kako je ovaj prostor jako dobar primjer revitalizacije vojnih objekata.

– Ovaj Centar ima desetak institucija u koje je u proteklih desetak godina uloženo 95 milijuna kuna, većinom povučenih europskih sredstava. Ovdje radi više od 1.500 ljudi, što radi, što studira, s obzirom da imamo dva istraživačka centra, Međimursko veleučilište, tri zgrade Tehnološko inovacijskog centra, Studentski dom, razvojne agencije i institucije. Na ovom prostoru se proizvode i dijelovi za Porcheova vozila, u sofverskom smislu, a naslonjen na ovaj prostor je i Poslovni park koji je veličine 70 kvadrata i koji se popunjava kao gospodarska zona – rekao je župan.

Dodao je da su predsjedniku predstavili 70 kapitalnih projekata koji su naslonjeni na proračun Međimurske županije.

Razvijamo i naše obrazovanje, gospodarstvo, razvijamo zdravstveni sustav želeći omogućiti bolju kvalitetu života naših stanovnika, mahom projekata naslonjenih na proračun Međimurske županije korištenjem EU fondova. Vjerujem da će ta suradnja i primjer dobre prakse koji u mnogočemu pokazujemo ovdje u Međimurju biti predsjedniku motiv da kad putuje Hrvatskom i svijetom da spomene ovaj mali kutak u Hrvatskoj koji radi dobro, produktivno, u segmentu javne uprave transparentno i s pogledom u budućnost – poručio je Posavec.

foto: n.kalajdžija

m.furlan/sjever.hr 19.10.2020.

Input your search keywords and press Enter.