Now Reading:
VIKEND REKORDER Na biciklu s 2,10 promila
Full Article 3 minutes read

VIKEND REKORDER Na biciklu s 2,10 promila

Tijekom vikenda, od 16. do 19. listopada, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježene su četiri prometne nesreće od kojih jedna prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. U nesreći je ozlijeđen 79-godišnji pješak, a po zaprimanju liječničke dokumentacije znati će se točna kvalifikacija ozljeda.

Uzroci događanja ovih nesreća bili su nepropisna vožnja unazad (2), vožnja na nedovoljnoj udaljenosti i nemarno postupanje s vozilom. Vozači pod utjecajem alkohola i mladi vozači nisu činili prometne nesreće.

Tijekom vikenda ukupno je utvrđeno 200 prometnih prekršaja od čega 20 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 108 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 15 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i pet prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.

Tijekom provedbe pojačanog nadzora tri vozača su bila uhićena. Provedena su dva žurna prekršajna postupka.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u petak, 16. listopada, u 10.01 sati na državnoj cesti broj 28 u Kenđelovcu kada je vozač upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 116 kilometara na sat iako je na rečenoj dionici državne ceste brzina kretanja vozila prometnim znakom ograničena na 70 kilometara na sat.

Ističemo i vozača koji je upravljao osobnim automobilom u subotu, 17. listopada, u 10.08 sati u Virovskoj ulici u Novigradu Podravskom krećući se brzinom od 113 kilometara na sat iako je na rečenoj dionici državne ceste brzine kretanja vozila prometnim znakom ograničena na 60 kilometara na sat.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u nedjelju, 18. listopada, u 17.20 sati, u Ulici Miroslava Krleže u Koprivnici, kod 50-godišnjeg vozača koji je upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 2,10 promila.

Ističemo i zaticanje 41-godišnjeg vozača koji je u nedjelju, 18. listopada, u 22.15 sati, u Gornjoj Brckovčini zatečen kako upravlja osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,05 promila. Vozač je bio isključen iz prometa.

Tijekom pojačanog nadzora vikendom izvršen je nadzor 39 mladih vozača kojom prilikom je utvrđeno sedam prekršaja od čega četiri prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola (0,00 do 0,50 g/kg – 1, 0,50 do 1,00 g/kg – 3), prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, prekršaja nepoštivanja značenja prometnog znaka i prekršaj upravljanja vozilom na kojem nisu pravilno istaknute registarske pločice.

Najveća koncentracija alkohola kod mladog vozača utvrđena je u subotu, 17. listopada, u 23.30 sati, u Ulici Antuna Radića u Đurđevcu, kada je 23-godišnji, mladi, vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 0,85 promila.

Tijekom predstojećeg tjedna policijski službenici će, i nadalje, pozornost posvećivati činjenju najtežih prometnih prekršaja povezanih sa stradavanjima osoba u prometu na cestama odnosno nadzoru poštivanja brzine kretanja vozila, alkoholiziranosti vozača, korištenju sigurnosnog pojasa, korištenju mobitela i sličnih uređaja, poštivanju prednosti prolaska, kao i nadzoru mladih vozača, recidivista i vozača mopeda, motocikala, traktora i bicikala.

sjever.hr 19.10.2020.

Input your search keywords and press Enter.