Now Reading:
Hoćemo li ove godine ostati bez “Adventa u Zagrebu”???
Full Article 2 minutes read

Hoćemo li ove godine ostati bez “Adventa u Zagrebu”???

Zagrebački turizam zbog pandemije i posljedica potresa trpi gubitke, dolasci i noćenja turista su na oko 30 posto lanjskih, a neizvjesno je i održavanje “Adventa u Zagrebu”, doznaje se iz Turističke zajednice grada Zagreba (TZGZ) – prenosi Lider.hr.

Uvjeti i mogućnosti održavanja pojedinih manifestacija ove su se godine značajno promijenili, pa i za one na otvorenom u jesensko-zimsko vrijeme. Trenutno dovršavamo pripreme nekoliko jesenskih projekata kroz koje će se Zagreb još jednom potvrditi kao najznačajnija kulturno-turistička destinacija u Hrvatskoj, a razvijamo i moguće scenarije za Advent – direktorica TZGZ-a Martina Bienenfeld.

No naglašava da se pritom prvenstveno vodi računa o zdravstvenom i sigurnosnom aspektu, a potom i o drugima koji čine pojedinu manifestaciju.

U kontaktu smo s nadležnim tijelima Grada Zagreba, nacionalnim i gradskim stožerom civilne zaštite. Radi se na mjerama i organizaciji te, ako dođe do održavanja, poštivat ćemo i inzistirati na svim odrednicama koje budu preporučene – kaže Bienenfeld.

Komentira pritom i nedavno objavljenu listu 15 najsigurnijih božićnih destinacija u Europi organizacije European Best Destinations (EBD), na kojoj je Zagreb na 8. mjestu, uz navođenje i datuma ovogodišnjeg Adventa (od 27. studenoga 2020. do 3. siječnja 2021.), naglašavajući da TZGZ nije u tome sudjelovala niti je išta komunicirao EBD-u, pa ni datume koje navode. Više pročitajte ovdje https://lider.media/poslovna-scena/hrvatska/zagrebacki-turizam-na-oko-30-posto-lanjskog-prometa-advent-neizvjestan-133639

www.sjever.hr/Lider.hr 18.10.2020.

Input your search keywords and press Enter.