Now Reading:
Promjene u Županijskoj bolnici Čakovec: uklanjaju se šator i kontejner, trijaža u suterenu bolnice
Full Article 2 minutes read

Promjene u Županijskoj bolnici Čakovec: uklanjaju se šator i kontejner, trijaža u suterenu bolnice

S obzirom na značajno pogoršanje epidemiološke situacije u Međimurskoj županiji i Republici Hrvatskoj i u okruženju, a vezano uz epidemiju bolesti Covid-19, kao i s obzirom na nadolazeću jesensko-zimsku sezonu, od 19. listopada prenamijenit će se prostor suterena Polikliničkog-stacionarnog paviljona Županijske bolnice Čakovec.

Suteren će tako postati prostor za prihvat i epidemiološku trijažu pacijenata, a šator i kontejner na ulazu u bolnicu bit će uklonjeni, priopćili su iz ŽBČ:

„Cilj nam je da pacijenti kojima je potrebna usluga zdravstvenog zbrinjavanja, a koji i dalje zbog postojanja epidemije Covid-19 moraju proći epidemiološku trijažu, potrebno obave u najvećim dijelom zatvorenom prostoru (suterenu), kako ne bi morali stajati na ekstremnim hladnoćama, kiši, snijegu i drugim nepovoljnim vremenskim uvjetima.

Navedeni prostor je u ovim okolnostima idealan i funkcionalan zbog lakšeg organiziranja koridora kretanja pacijenata s Covidom-19, pacijenata pod sumnjom na Covid-19 i svih pacijenata s nesmetanim pristupom svim djelatnostima Županijske bolnice Čakovec (hodnici za laboratorije i odjele Paviljona 1 i 3, liftovi za PSP, Paviljon 1 i 3, stepenište za poliklinike).

Svi pacijenti će se od 19. listopada preusmjeravati na suteren Polikliničkog-stacionarnog paviljona Županijske bolnice Čakovec za epidemiološku trijažu pacijenata”, priopćili su iz Bolnice.

www.sjever.hr

16.10.2020.

Input your search keywords and press Enter.