Now Reading:
Kako smanjiti nezaposlenost? U Krapinsko-zagorskoj županiji imaju rješenje!
Full Article 4 minutes read

Kako smanjiti nezaposlenost? U Krapinsko-zagorskoj županiji imaju rješenje!

Danas je u Krapini održana 12. Skupština Partnerskog vijeća za tržište rada Krapinsko-zagorske županije na kojoj je predstavljena Strategija razvoja ljudskih potencijala Krapinsko-zagorske županije za razdoblje 2021. – 2027.

Strategija je izrađena unutar projekta „ENTER: Entrepreneurship for Employment“ u sklopu Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“, Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III.

Projekt „ENTER: Entrepreneurship for Employment“ financiran je sredstvima Europskog socijalnog fonda, a projektnim prijedlogom ulaže se u jačanje kapaciteta tehničkog tajništva te osigurava provedba aktivnosti usmjerenih na jačanje strukture i uloge Partnerstva u provedbi regionalnih politika zapošljavanja. U sklopu projekta planirano je provođenje niza aktivnosti koje doprinose ostvarenju ciljeva Strategije razvoja ljudskih potencijala do 2020. godine, ali i da se kroz vođeni pristup definiraju ciljevi razvoja ljudskih potencijala za naredni period.

Zamjenica krapinsko-zagorskog župana Jasna Petek pojasnila je kako je Partnersko vijeće za tržište rada KZŽ tijelo koje djeluje već nekoliko godina vrlo uspješno, a sastavljeno je od dionika javnog, privatnog i civilnog sektora.
-Sinergijom sva ta tri sektora mogu se donositi odluke koje su vezane uz razvoj ljudskih resursa na području KZŽ. To je zapravo i cilj Partnerskog vijeća. Danas imamo na dnevnom redu novu strategiju razvoja ljudskih potencijala, tako da sve ono što smo radili proteklih mjeseci i prije ovog koronavremena ima svoju završnu fazu – rekla je Petek.

Situacija uzrokovana pandemijom koronavirusa složena je u cijelom svijetu – mnoge se gospodarske aktivnosti odvijaju u znatno smanjenom obimu, što to utječe i na tržište rada. Kao jedan od najvećih problema koje donosi jesen već se mjesecima spominje nezaposlenost, a o tome kakva je situacija na području KZŽ govorio je Goran Vukmanić, predstojnik Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područnog ureda Krapina.
-Trend nezaposlenosti je u porastu. Početkom godine smo još imali oko 2.100 nezaposlenih osoba, a krajem rujna bile su nezaposlene 2762 osobe. Osjeća se utjecaj pada gospodarske aktivnosti uslijed koronavirusa – kazao je Vukmanić te otkrio na čemu će se u narednom razdoblju najviše raditi, kako bi se situacija na tržištu rada poboljšala, a time i smanjila nezaposlenost:

-Poučeni iskustvima u proteklom razdoblju, bazirat ćemo se na promociji deficitarnih zanimanja među školskom populacijom, a cilj nam je da se za ta zanimanja odluči što više mladih i time si osigurali karijeru i radna mjesta na području Krapinsko-zagorske županije. Već je poznata suradnja HZZ-a i komora te KZŽ u poticanju i promociji deficitarnih zanimanja, a s time se krenulo još početkom 2000. godine. Danas se promocija tih zanimanja provodi u svim osnovnim školama na području županije, a rezultati su vidljivi.

U projektu „ENTER: Entrepreneurship for Employment“ aktivnosti su usmjerene na jačanje kapaciteta iz područja tržišta rada, strateškog planiranja, upravljanja, praćenja i evaluacije, a koji će znatno doprinijeti komponenti zapošljavanja ciljnih skupina u nepovoljnom položaju. Projektom su obuhvaćene aktivnosti usmjerene na nezaposlene osobe i pokretanje poslovanja: set baznih edukativnih aktivnosti o ulasku u svijet poduzetništva, izrada web modula za podizanje znanja i zapošljivosti, dodjela potpora za samozapošljavanje poduzetnicima početnicima, uspostava mreže mentora koji će biti na raspolaganju novoosnovanim tvrtkama u različitim područjima poslovanja i sl.

Nositelj mjere za samozapošljavanje je Krapinsko-zagorska županija, koja u suradnji sa svim partnerima provodi planirane aktivnosti i prati njihove učinke na tržište rada. Kako je potražnja za deficitarnim zanimanjima na tržištu rada velika, a interes učenika i roditelja za upis nizak, kroz projekt se predlaže implementacija niza ciljanih mjera koje bi trebala podići razinu svijesti, kako učenika, tako i njihovih roditelja o prednostima pohađanja školovanja deficitarnog zanimanja. Razdoblje trajanja projekta je od 14. svibnja 2018. do 14. studenog 2020. godine.

foto: m.sopek

ak/sjever.hr

09.10.2020.

Input your search keywords and press Enter.