Now Reading:
Evo prognoze do kraja tjedna
Full Article 2 minutes read

Evo prognoze do kraja tjedna

Prema prognozi DHMZ-a danas pretežno sunčano, u unutrašnjosti povremeno s umjerenom naoblakom, osobito sredinom dana. Ujutro u središnjim i gorskim predjelima ponegdje magla. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, u Slavoniji i Baranji lokalno s jakim udarima. Na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura te sjeverni vjetar, poslijepodne i sjeverozapadni. Najniža temperatura zraka od 5 do 10, na Jadranu od 11 do 15 °C. Najviša uglavnom između 17 i 22 °C, u gorju malo niža.

Biometeorološke prilike će se naglo poboljšati u odnosu na prethodni dan, što će kod mnogih meteoropata i kroničnih bolesnika doprinijeti poboljšanju općeg stanja. Ujutro je u unutrašnjosti zemlje moguća magla, a uz niže temperature upozoravaju na adekvatnu zaštitu, osobito srčane i plućne bolesnike. Tijekom dana se ne očekuju tegobe uzrokovane vremenom.

U petak i subotu prevladavat će sunčano, ponajprije u unutrašnjosti povremeno s umjerenom naoblakom. Vjetar većinom slab, na Jadranu i umjerena bura te sjeverozapadni. Krajem subote porast naoblake sa sjeverozapada uz kišu i pljuskove. U nedjelju je najmanje oborine izgledno na krajnjem istoku. Zapuhat će jugo koje će jačati pa će u nedjelju biti i jako, a poslijepodne će na sjevernom dijelu okrenuti na buru, a u unutrašnjosti će puhati umjeren sjeveroistočni i sjeverni vjetar. Jutra u unutrašnjosti svježa, a u nedjelju na zapadu zemlje manje toplo. Na Jadranu temperatura zraka bez veće promjene.

sjever.hr / DHMZ

08.10.2020.

Input your search keywords and press Enter.