Now Reading:
Poslije kiše dolazi sunce…
Full Article 2 minutes read

Poslije kiše dolazi sunce…

Prema prognozi DHMZ sa zapada jače naoblačenje s kišom, koje će do podneva zahvatiti sve krajeve. Mjestimice izraženiji pljuskovi i obilna oborina, osobito na sjevernom Jadranu te u gorskoj i središnjoj Hrvatskoj. Kasno poslijepodne prestanak kiše i razvedravanje, najprije na zapadu. U unutrašnjosti će umjeren, u gorju i jak jugozapadnjak popodne postupno okretati na sjeverni i sjeverozapadni vjetar, a na Jadranu jugo i jugozapadnjak, ponegdje na udare i olujan, u okretanju na sjeverozapadnjak i buru. Temperatura zraka bez većeg dnevnog hoda, uglavnom od 10 do 15 na kopnu, a na Jadranu od 15 do 20 °C.

Biometeorološke prilike će u cijeloj zemlji biti nepovoljne. Zbog premještanja frontalnog poremećaja kod meteoropata je moguća glavobolja, smanjena koncentracija, slabije raspoloženje i bolovi na mjestima ranijih ozljeda. Tegobe od kojih inače pate srčani, plućni i reumatološki bolesnici mogu biti pojačane nepovoljnim vremenskim utjecajem. Zbog toga im se savjetuje izbjegavanje suvišnih napora i prilagoditi terapiju prema savjetima liječnika. Nepovoljan vremenski utjecaj će prema kraju dana slabiti na zapadu zemlje pa će i tegobe polako početi popuštati.

Idućih će dana biti sunčanije, ujutro u unutrašnjosti mjestimice s maglom. Na kopnu će slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar, u četvrtak na istoku Slavonije i u Baranji na udare i jak, u subotu okrenuti na jugozapadnjak. Umjeren sjeverac i bura, u Dalmacije u početku još i jaka s olujnim udarima, malo će oslabjeti te početkom vikenda okrenut na jugo. Jutra svježija, osobito na kopnu. Dnevna temperatura zraka u porastu.

sjever.hr / DHMZ

07.10.2020.

Input your search keywords and press Enter.