Now Reading:
Kolegij Grada Varaždina: Za godinu dana novi gradski prijevoz, karta 5 kuna?
Full Article 3 minutes read

Kolegij Grada Varaždina: Za godinu dana novi gradski prijevoz, karta 5 kuna?

U varaždinskoj Gradskoj vijećnici danas je održan kolegij gradonačelnika na kojem je bilo riječi o raspisivanju koncesije za linijski prijevoz putnika.

Gradonačelnik Ivan Čehok podsjetio je da aktualna koncesija istječe za godinu dana te se priprema nova. Gradonačelnik je naglasio da su građani zadovoljni cijenom od 3 kune, ali ne i stajalištima i frekvencijom odlazaka na pojedinim linijama.

Iznos koncesije je 4,5 milijuna kuna za 5 godina, a bez gradske subvencije bila bi neisplativa, a cijena karte bila bi previsoka, istaknuto je. Izrađena je studija na temelju koje su određeni uvjeti za novu koncesiju. Cijena karte je maksimalno 5 kuna. Tražit će se autobus s najmanje 49 sjedala na liniji 1 te 20 sjedala na ostalim linijama. Linije bi trebale ostati iste, ali će se tražiti optimalna stajališta i vremena prometovanja na linijama, najavio je gradonačelnik.

Grad Varaždin raspisao je natječaje za učeničke i studentske stipendije te subvencioniranje troškova prijevoza, otvoren do 25. listopada. Novost je da se postojeći korisnici mogu javiti online te više nije potreban njihov fizički dolazak u gradsku upravu s dokumentima. Gradonačelnik je podsjetio da je broj stipendista udvostručen te da Grad posebnu pažnju posvećuje ulaganju u obrazovanje.

Više informacija o natječajima može se pronaći na internetskim stranicama Grada Varaždina.

Raspisan je i natječaj za davanje prijedloga za javna priznanja Grada Varaždina koja će se dodijeliti na svečanoj sjednici uz Dan Grada 6. prosinca. Zanimljiv je podatak da je u proteklih 25 godina dodijeljeno 379 priznanja, od kojih tri za počasne građane Varaždina.

Grad Varaždin primio je 15 kandidatura za članove Savjeta mladih, što je povećanje u odnosu na prošli poziv. Valjano je 13 kandidatura, a članovi Savjet bit će izabrani na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća.

Gradonačelnik Čehok je istaknuo da se dobro surađuje s udrugama mladih, s Dječjim vijećem i Savjetom mladih te da suradnja nije samo formalna. Kao primjer je naveo Centar za mlade, koji je vrlo kreativan. Najavio je ubuduće i izbor Dječjeg gradskog vijeća demokratskiji, kao što je Savjeta mladih. Povezao je to s projektom građanskog odgoja u školama, koji Varaždin već ima, a drugi ga najavljuju.

S varaždinskog gradskog kolegija upućen je podsjetnik vlasnicima bicikala da još uvijek mogu iskoristiti subvencije Grada za servis bicikala te poziv poduzetnicima da provjere podatke u ugovorima, koji im se upravo šalju, kao bi se realizirala gradska potpora.

Još jednom je upućen i poziv građanima da u subotu, 10. listopada, od 10 sati, posjete festival Đurek 60 u varaždinskom gradskom kvartu.

n.kalajdžija / sjever.hr

06.10.2020.

Input your search keywords and press Enter.