Now Reading:
Međimurska županija raspisala NATJEČAJ za dodjelu učeničkih stipendija djeci hrvatskih branitelja za školsku godinu 2020./2021.
Full Article 2 minutes read

Međimurska županija raspisala NATJEČAJ za dodjelu učeničkih stipendija djeci hrvatskih branitelja za školsku godinu 2020./2021.

Međimurska županija je raspisala natječaj za dodjelu učeničkih stipendija djeci hrvatskih branitelja za školsku godinu 2020./2021.

Stipendije se dodjeljuju:
– djeci umrlih, zatočenih, poginulih i nestalih hrvatskih branitelja i djeci hrvatskih ratnih vojnih invalida čiji prosjek primanja po članu zajedničkog domaćinstva nije veći od dvostrukog iznosa osobnog poreznog odbitka
– djeci razvojačenih nezaposlenih ili umirovljenih hrvatskih branitelja čiji prosjek primanja po članu zajedničkog domaćinstva nije veći od iznosa osobnog poreznog odbitka ako se radi o stipendiji za prvo i drugo dijete. Ako se stipendija traži za treće i svako daljnje uzdržavano dijete, a prvo dvoje djece nisu bili korisnici stipendije, prosjek primanja može biti i veći, ali ne više od dvostrukog iznosa osobnog poreznog odbitka po članu domaćinstva.

Prosjek primanja utvrđuje se tako da se zbroj prihoda svih članova zajedničkog domaćinstva za isto vremensko razdoblje dijeli s brojem članova i brojem mjeseci na koji se primanja odnose.

Stipendija za školsku godinu 2020./2021. iznosi 3.000 kuna.

Obavijesti o rezultatima natječaja bit će dostavljene sudionicima do 18.12.2020.

www.sjever.hr/medjimurska-zupanija.hr 06.10.2020.

Input your search keywords and press Enter.