Now Reading:
Još danas sunčano
Full Article 2 minutes read

Još danas sunčano

Varaždin

Prema prognozi DHMZ-a danas u većini krajeva pretežno sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku. Više oblaka te mjestimične kiše ili ponekog pljuska bit će ujutro na južnom Jadranu, ponegdje i na krajnjem zapadu i istoku zemlje. Prema kraju dana uz naoblačenje sa zapada pljuskovi se očekuju ponovno na sjevernom Jadranu te u gorju. Ujutro je na kopnu mjestimice moguća magla. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, u gorju ponegdje i jak, a u Dalmaciji i sjeverozapadni, u početku još i jugo. Najniža jutarnja temperatura od 7 do 12, na Jadranu od 13 do 18, a najviša uglavnom između 20 i 25 °C, u gorju malo niža.

Slično kao i prethodnog dana, biometeorološke prilike će biti nepovoljne ili razmjerno nepovoljne u cijeloj zemlji. Kronični bolesnici, osobito reumatičari na sjevernom Jadranu, bi mogli imati jače tegobe zbog kontinuiranog višednevnog zadržavanja nepovoljnih vremenskih uvjeta. Preporuča im se pojačana skrb o zdravlju. Meteoropati će i dalje patiti od nesanice, glavobolje, lošeg raspoloženja i slabije koncentracije, pa se preporuča oprez u obavljanju opasnih i složenih poslova.

U srijedu prolazno jače naoblačenje uz kišu i pljuskove s grmljavinom. Kiša lokalno može biti obilna, osobito na sjevernom Jadranu i područjima uz njega, mjestimice i po sjevernim kopnenim predjelima. Potom stabilnije i sunčanije, na kopnu ujutro uz mjestimičnu maglu. U srijedu će zapuhati umjeren, prolazno i jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar, na Jadranu će umjereno do jako jugo i južni vjetar okrenuti na buru i sjeverni vjetar. U četvrtak će vjetar oslabjeti u većini krajeva, a u Slavoniji i Dalmaciji tek u petak. U srijedu će osvježiti, a zatim dnevna temperatura u blagom porastu. Na kopnu od četvrtka svježija jutra.

sjever.hr / DHMZ

06.10.2020.

Input your search keywords and press Enter.