Now Reading:
Ministar Horvat najavio – APN krediti će ići dalje……
Full Article 2 minutes read

Ministar Horvat najavio – APN krediti će ići dalje……

– APN krediti su odličan projekt. Preko 400 milijuna kuna je do sada taj projekt koštao državni proračun. Ponovili smo natječaj, dobili smo 1109 prijava, a očekujemo ih od 2.500 i 3.000 – rekao je to ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat na konferenciji Dani Hrvatske komore inženjera građevinarstva 2020. Istaknu je kako će 2020. godina biti veliki iskorak.

Napravit ću sve da projekt ide dalje i 2021.,2022. i 2023. Nama će 2022. biti prijelomna godina jer će tada biti dosta izlazaka jer je to peta godina subvencioniranja prvih APN-ovih kredita. Ova je godina pokazala i početak jednoog trenda – nema navale na kupnju nekretnina za kupnju nekretnina u centru Zagreba, ide se na periferiju te susjedne županije – kazao je Horvat.

Na tom se panelu razgovaralo i o gorućim problemima obnove Zagreba. Nesređeni vlasnički odnosi, neriješeni vlasnički papiri, konzervatori, potencijalno loše napravljeni projekti i prateća dokumentacija, javna nabava i nepostojanje osiguranja samo su vrh sante leda.

Ministar Horvat rekao je da će glavni projekti prema Zakonu biti prihvaćeni kao projektna dokumentacija.

Stručni savjet će unutar dva tjedan definirati i pravilnike. Administrativni proces želimo svesti na minimum. Savjetujem (su)vlasnicima da ne štede na kvalitetnom projektu i dokumentaciji. A kvaliteta ima svoju cijenu. Pomognite nam isključiti iz procesa one koji će tražiti zaradu u nekvaliteti – rekao je Horvat. https://www.lider.media/poslovna-scena/hrvatska/horvat-apn-krediti-ce-ici-dalje-a-ceka-nas-puno-posla-oko-obnove-zagreba-ogromni-su-problemi-133414

www.sjever.hr/Lider.hr 02.10.2020.

Input your search keywords and press Enter.