Now Reading:
VREMENSKA PROGNOZA Iskoristite dan, na vidiku je nova kiša – meteoropati i dalje u problemima!
Full Article 2 minutes read

VREMENSKA PROGNOZA Iskoristite dan, na vidiku je nova kiša – meteoropati i dalje u problemima!

Prema svemu sudeći, najgore je iza nas. Promjena vremena donijela nam je zahladnjenje, ali u kopnenom je dijelu Hrvatske bilo daleko manje problema nego uz obalu. Tamo će kiše i jakog vjetra biti i danas, ali na sjeveru će vremenske prilike biti povoljnije.

Hrvatska danas

Na Jadranu i predjelima uz njega promjenljivo, povremeno uz kišu, osobito poslijepodne i navečer kada će lokalno biti izraženijih pljuskova i obilne oborine, najvaljuju iz DHMZ-a.
U sjevernim predjelima sunčanije i veći dio dana uglavnom suho, no rano ujutro će mjestimične kiše biti u istočnoj Hrvatskoj, a prema noći najprije u središnjoj.
Slab i umjeren istočni i jugoistočni vjetar, prema kraju dana će okrenuti na sjeveroistočni i jačati. Na Jadranu umjereno i jako jugo, popodne i olujno, a na sjevernom dijelu u okretanju na buru.
Najniža jutarnja temperatura od 4 do 10, na Jadranu od 10 do 15. Najviša dnevna od 16 do 20 °C, u gorju malo niža.

Vrijeme narednih dana

U početku umjereno do pretežno oblačno uz povremenu kišu, uglavnom na Jadranu i predjelima uz njega, a u srijedu sunčanije i uglavnom suho. U unutrašnjosti mjestimice jutarnja magla.
Vjetar na kopnu slab do umjeren jugozapadni, na moru većinom zapadnjak i jugozapadnjak.
Dnevna temperatura zraka u blagom porastu.

Biometeorološka prognoza za nedjelju

Iako će utjecaj vremena i dalje biti nepovoljan, tegobe će biti malo slabije izražene nego prethodnih dana, osobito na istoku zemlje. Meteoropati, srčani, plućni i reumatološki bolesnici se mogu žaliti na pojačane bolove na mjestima ranijih ozljeda. Moguća je pojava glavobolje, umora i slabije koncentracije, te poteškoće sa snom. Savjetuje se izbjegavanje suvišnih napora i prilagoditi odjeću temperaturnim uvjetima.

ak/sjever.hr/dhmz

27.09.2020.

Input your search keywords and press Enter.