Now Reading:
ZNANSTVENI PIKNIK Ove godine i online – zemlja partner SAD
Full Article 2 minutes read

ZNANSTVENI PIKNIK Ove godine i online – zemlja partner SAD

Ovogodišnji 9. Znanstveni piknik održat će se 25. rujna 2020 u dvorcu Stubički Golubovec u Donjoj Stubici uživo, te dodatno radi epidemioloških ograničenja u kombinaciji s punim on-line programom u trajanju od 0 – 24 sata na Youtube kanalu ZEZ

–Znanstveni piknik i kroz programske sadržaje HRT-a sve do nedjelje 27.rujna Youtube kanal ZEZ. Znanstveni piknik otvara se prijenosom svečanog otvorenja manifestacije iz dvorca Stubički Golubovec, u petak, 25.09.2020. u 9 sati i donosi mnoštvo različitih edukativnih sadržaja koje su snimili popularizatori znanosti iz Hrvatske i svijeta. Po završetku Znanstvenog piknika kanal će ostati otvoren i sadržaji trajno dostupni.

Organizatori manifestacije su Udruga Profesor Baltazar, Hrvatska akademska istraživačka mreža – CARNET, Institut Ruđer Bošković, Zadruga ZEZ, Krapinsko-zagorska županija i Grad Donja Stubica, partneri okupljeni u provedbenom konzorciju projekta uspostave znanstvenog centra upravo u Stubičkom Golubovcu. Zemlja partner su Sjedinjene Američke Države.

Nakon svečanog otvorenja manifestacija će do 17 sati ostati otvorena za građanstvo uživo. Na svečanom otvorenju će govoriti: Davor Komerički, član predsjedništva Udruge profesor Baltazar, Andrijana Prskalo Maček, zamjenica ravnatelja CARNET, David Smith, ravnatelj Instituta Ruđer Bošković, Robert Korhorst, veleposlanik SAD-a u RH, Željko Kolar, župan Krapinsko-zagorske županije, izaslanik predsjednika RH.

Ova manifestacija provodi se u Hrvatskoj već devetu godinu za redom. Strukturirana je kao neformalno druženje, piknik sa znanosti, kulturom i umjetnosti, a okosnica događanja su interaktivni znanstveno-edukativni pokusi, znanstveni show program, kratke prezentacije, edukativne radionice, a sve uz umjetničko-zabavni program.

Događanje za glavni cilj ima popularizirati znanost među širom populacijom, a s posebnim fokusom na najmlađe i tinejdžere.

Sve vijesti uživo možete pratiti na FB stranici https://www.facebook.com/ZnanstveniPiknik a detaljni program nalazi
se na web stranici www.znanstvenipiknik.weebly.com

www.sjever.hr

24.09.2020.

Input your search keywords and press Enter.