Now Reading:
Krenula prodaja skijaških aranžmana, uz „korona osiguranje” – evo kakve cijene očekuju skijaše
Full Article 2 minutes read

Krenula prodaja skijaških aranžmana, uz „korona osiguranje” – evo kakve cijene očekuju skijaše

Vodeća europska skijališta najavljuju otvaranje, a hrvatske agencije počele su prodavati aranžmane, iako još nema službenih potvrda da će se otvoriti granice unutar EU za skijaše, a neizvjesno je i kako će se kretati epidemiološka situacija u idućim jesenskim mjesecima.

Odluka politike o otvaranju granica za skijaše neslužbeno je najavljena, no službeno se može očekivati tik pred otvaranje sezone, kažu sugovornici Poslovnog dnevnika. Postoje opcije o nužnom testiranju na Covid-19 neposredno prije puta, na što se treba pripremiti i zdravstveni sustav u Hrvatskoj, no ni to još nije definirano. Skijališta najavljuju stroga pravila zaštite od zaraze, od higijene i zaštite maskama do ukidanja svih masovnih evenata i partija kako bi se osigurala distanca.

Foto: Vedran Tolić // www.vedrantolic.com

Cijene bez veće promjene

Na skijanje obično godišnje putuje 200.000 hrvatskih građana, od toga oko 90.000 u Austriju, ostalo je po slovenskim i talijanskim skijalištima. Oni koji putuju preko agencija kreću s rezervacijama već u rujnu, no ove godine bi se mogli pridružiti individualcima koji čekaju last minute ponude. U hrvatskim agencijama, kojima bi dobra prodaja skijanja mogla značajno poboljšati krvnu sliku u 2020., ističu da interesa ima, a krenula je i prodaja. Uniline je katalog pustio već u kolovozu, uz najavu novih paketa korona-osiguranja, koje pokriva otkaz i u slučaju epidemije.

Cijene skijanja nisu se značajno mijenjale od lani, što se očekuje u last minute akcijama, ako ih uopće bude. Oglašavanje skijanja u Hrvatskoj vrlo je diskretno i na to se odlučuju domaće agencije, dok su destinacije u Austriji i Italiji većinu budžeta namijenile promociji domaćih gostiju, na kojima u Austriji sezona i počiva, piše Poslovni.

OVDJE pročitajte cijeli članak.

Foto: Vedran Tolić // www.vedrantolic.com

sjever.hr/poslovni.hr

24.09.2020.

Input your search keywords and press Enter.