Now Reading:
Premijer Plenković: „Vlada daje punu potporu kapitalnim projektima za razvoj Koprivničko-križevačke županije i sjevera Hrvatske”
Full Article 4 minutes read

Premijer Plenković: „Vlada daje punu potporu kapitalnim projektima za razvoj Koprivničko-križevačke županije i sjevera Hrvatske”

U posjet Koprivničko-križevačkoj županiji danas je stigao premijer Andrej Plenković koji je nakon sudjelovanja na konferenciji “Hrvatska kakvu trebamo – Porezna politika u funkciji podizanja konkurentnosti hrvatskog gospodarstva”, održao radni sastanak sa županom Darkom Korenom i gradonačelnikom Grada Koprivnice Mišelom Jakšićem i njihovim suradnicima.

Na sastanku se raspravljalo o gospodarskoj situaciji u Koprivničko-križevačkoj županiji, odnosno brojnim projektima koji se realiziraju, posebice onima u prometnoj infrastrukturi.
-Izrazito sam zadovoljan da napreduje cijeli projekt velike željezničke investicije koja će povezati Koprivnicu i Križevce pa sve do mađarske granice, investicija vrijedna 2,4 milijarde. To je jedan od najvećih projekata i najvećih ulaganja u željezničku infrastrukturu – istaknuo je premijer nakon sastanka.

-Mi smo kao Vlada u ovoj krizi Covida-19 napravili snažan iskorak prema radnicima u privatnom sektoru, a isto smo napravili i ovdje u Koprivničko-križevačkoj županiji. Podaci od 31. kolovoza govore da je više od 9.300 radnika dobilo plaće, sveukupno 72,3 milijuna kuna, za naknadu za radna mjesta, za zadržavanje zapošljavanja. Tu su bile i druge potpore poslodavcima, dakle našim društvima da prebrode ovu krizu – rekao je Plenković dodavši kako je dobro što je Podravka zdrava i što je bez ikakvih potpora premostila ovu krizu i dobro posluje.
-Ona je u ekonomskom smislu srce gospodarstva ove županije, a pozitivno je i da će ovdje uskoro doći i predstavnici Fonda za zaštitu okoliša i nadležni državni tajnici u Ministarstvu gospodarstva i zaštite okoliša i energetike koji će se baviti projektom Centra za gospodarenje otpadom – kazao je premijer naglasivši da za Vlada daje punu potporu kapitalnim projektima za razvoj Koprivničko-križevačke županije i sjevera Hrvatske.

Župan Darko Koren upoznao je predsjednika Vlade sa svim važnim temama i projektima koji su u fazi realizacije.
-Razgovarali smo o projektima koji su dosad dovršeni, prije svega onima u zdravstvu, a to su izgradnja dnevnih bolnica i energetske obnove zgrada, projektima vrijednim 70 milijuna kuna. Upoznao sam ga i s našim planom i investicijskim ciklusom u sektoru obrazovanja, u smislu izgradnje pet školskih sportskih dvorana, gdje smo zajedno s naših pet općina u visokoj fazi realizacije tog projekta – rekao je Koren, naglasivši da u tim projektima ima podršku Vlade.

Župan je otkrio da je danas dobio definitivnu potvrdu da kreće izgradnja Regionalnog centra Piškornica.
-Sutra imamo radni sastanak i kroz dva do tri tjedna ministar Ćorić trebao bi nam uručiti poziv za financiranje i raspisivanje natječaja za izgradnju centra za gospodarenje otpadom – kazao je župan.

Premijer je upoznat i s najvećim od svih projekata, a to je brza cesta, odnosno nastavak gradnje te ceste od Križevaca do Kloštra Vojakovačkog prema Koprivnici.
-Danas je završen postupak javne nabave, otvorene su ponude i dobili smo izvođača radova za tu dionicu od 7,5 kilometara – naglasio je Koren.

Na radnom je sastanku sudjelovao i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić koji je novinare izvijestio da je premijera Plenkovića upoznao s velikim projektima u kojima Grad Koprivnica ima partnerstvo Vlade RH i resornih ministarstava:
-To su potpuno novi vrtić u Starigradu, to je energetska obnova Osnovne škole „Antun Nemčić Gostovinski” te aglomeracija Koprivničkih voda gdje je otvoren prvi tender koji se tiče radova u našim okolnim općinama. Ovih dana očekujemo i potpisivanje ugovora o radovima na dvorani Osnovne škole „Đuro Ester”, kao i potpisivanje ugovora za gradnju nove škole na Podolicama i dvorane „Đuro Ester”. U tim ćemo projektima u Vladi RH imati partnera.

Jakšić je premijera upoznao i s projektima koje Grad namjerava realizirati u suradnji s Hrvatskim cestama:
-Izuzetno mi je drago da za te projekte imamo partnera u Hrvatskim cestama i da smo uspjeli dogovoriti način financiranja i model kako da sve to ubrzamo.

Jedna od tema sastanka bilo je i Sveučilište Sjever, rekao je Jakšić.
-Znanstveno inovacijski centar koji je „pao” kod prethodne ministrice Divjak, na Upravnom sudu se pokazalo da je Sveučilište Sjever bilo u pravu, što je premijer i potvrdio i kazao da možemo očekivati da ćemo biti vraćeni na listu na kojoj smo trebali biti.

Sastanku s premijerom Plenkovićem nazočili su i zastupnik u Hrvatskom saboru Darko Sobota,, predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnica Ureda župana Melita Ivančić i pročelnik za financije i gospodarstva Grada Koprivnice Zdravko Punčikar. U pratnji predsjednika Vlade RH će biti predstojnik Ureda predsjednika Vlade RH Zvonimir Frka-Petešić i glasnogovornik Vlade RH Marko Milić.

ak/sjever.hr

22.09.2020.

Input your search keywords and press Enter.