Now Reading:
GFUK u Krapini od 3. do 18. listopada: Evo u kojim ćemo predstavama uživati
Full Article 3 minutes read

GFUK u Krapini od 3. do 18. listopada: Evo u kojim ćemo predstavama uživati

Iako se prvotno trebao održati od 17. travnja do 3. svibnja, Glumački festival u Krapini održat će se od 3. do 18. listopada u Festivalskoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Krapini, najavljeno je na današnjoj konferenciji za medije.

– Naš festival se pozicionirao između 3. i 18. listopada, to bi trebale biti tri subote ovdje u krapinskoj Festivalskoj dvorani, odnosno festival bi trebali završiti s 18. listopadom u nedjelju kada bi nam trebala doći jedna predstava za djecu i njihove roditelje. Imamo tri dramska naslova za odrasle i jedan za djecu 5+ s roditeljima, neka brojka koja je zapravo već ustaljena zadnjih godina ovdje u Krapini – rekao je Adam Končić, predsjednik Udruge GFUK i osnivač Festivala.

Uz predstave u Krapini, održava se i „GFUK i po Zagorju”.

-Već 11. godinu zaredom dajemo predstave i po Zagorju. S proljeća je to trebalo biti 27 gradova i općina koji su trebali podržati diljem naše regije, ne samo u našoj Krapinsko-zagorskoj, nego i u Varaždinskoj i Zagrebačkoj županiji, ovu prekrasnu priču širenja dramske umjetnosti regijom Zagorju. Međutim, sad smo pali na sedam gostovanja s ukupno četiri naslova – rekao je Končić dodavši kako će se predstave održavati u Klanjcu, Oroslavju, općini Cestica u Gornjem Vratnu, općini Vidovec, u Stubičkim Toplicama, Zlatar Bistrici, Bedekovčini, a gostovat će i u austrijskom Velikom Borištofu.

Novinarima se obratio i domaćin, gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović.

Miješaju se emocije, istovremeno sam i sretan, ali i žalostan. Sretan sam jer će se GFUK ipak ove godine održati i neće se preskočiti godina. To je dobro jer smo vidjeli i u Tjednu kajkavske kulture kad nismo imali vanjskih sadržaja da su građani izašli, da je ova šetnica bila puna, bez obzira što nije bilo sadržaja i to govori da su naši sugrađani željni događanja. Žalostan sam jer bez obzira što je dvorana dupkom puna, ali na onim sjedalima koja smiju biti, istovremeno je i poluprazna jer mora biti onaj razmak i tu se možda gubi atmosfera, ona čar, ono nešto posebno – rekao je Gregurović.

Jasna Petek, zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije dodala je da Županija kao partner i sponzor svih 13 godina podržava i prati GFUK ovdje u Krapini, ali ne samo u Krapini, nego i u Zagorju.

– Pretpostavljam da će sve karte biti prodane, da će se tražiti karta više jer predstave su izvrsne. GFUK je na karti kulturnih događanja u KZŽ jedna od 10 najvažnijih manifestacija kroz godinu i da zasigurno ima veliki značaj približavanja kazališnog izričaja široj publici i zapravo nam je GFUK doveo kazalište ne samo u Krapinu, nego u cijelu županiju – rekla je Petek.

Grozdana Pavlović, ravnateljica POU Krapina, posjetila je da se ulaznice mogu kupiti online, ali i na blagajni. Podsjetila je na epidemiološke mjere, na održavanje razmaka i nošenje maske.

Nedeljka Vodolšak, direktorica TZ grada Krapine kazala je kako s Udrugom GFUK usko surađuju.

– TZ će odraditi promidžbeni dio kroz jumbo plakate, kroz online promidžbu, sve ono što je u našoj ingerenciji – dodala je.

m.furlan/sjever.hr 22.09.2020.

Input your search keywords and press Enter.