Now Reading:
Zagrepčani napuštaju centar, traže se tereni i kuće na periferiji
Full Article 2 minutes read

Zagrepčani napuštaju centar, traže se tereni i kuće na periferiji

Tijekom karantene, kada je gospodarstvo bilo zaključano, tržište nekretnina gotovo je stalo. Nakon otvaranja – zanimanje za nekretninama u Hrvatskoj opet raste.

Dopredsjednik Udruženja poslovanja nekretninama pri Hrvatskoj gospodarskoj komori Borislav Vujović rekao je za HRT da su nekretnine u centru Zagreba postale neatraktivne zbog potresa.

Istaknuo je da je atraktivna lokacija zgrada, ali ne i one same. Vujović je kazao da je oko 500 eura niža tražena cijena nego što je bila prije 15. ožujka.

– S tim treba uzeti u obzir da novijim zgradama u centru je cijena stabilna, te su atraktivnije nego što su bile ranije. Cijena im i raste, ali s obzirom na to da ih je manje, ne utječu na cijene u centru, naglasio je.

Vujović je dodao da ljudi koji su preživjeli potres u Zagrebu žele ići izvan grada, te traže zemljišta da sami naprave kvalitetne i sigurne kuće. Naglasio je da je i koronavirus utjecao na odlazak iz samog centra Zagreba.

– Povećan je interes za perifernim lokacijama, te za kućama i zemljištima na takvim lokacijama, rekao je za HRT Borislav Vujović.

Istaknuo je da nije narasla cijena na tim lokacijama toliko, koliko se sada zemljišta i kuće prodaju na njima.

– Promet kuća je bio puno manji nego što je danas. Ipak se danas situacija promijenila, poručio je.

sjever.hr/vijesti.hrt.hr 21.09.2020.

Input your search keywords and press Enter.