Now Reading:
Kolar uvjeren da može parirati Plenkoviću!!!
Full Article 3 minutes read

Kolar uvjeren da može parirati Plenkoviću!!!

Nakon što se kandidirao za predsjednika SDP-a, krapinsko-zagorski župan Željko Kolar je za Novi list izrazio uvjerenost u to da će pobijediti na unutarstranačkim izborima. “Da, ja ću biti predsjednik SDP-a i o tome će odlučiti moje kolegice i kolege. Nažalost, samo njih 11 i pol tisuća s plaćenom članarinom, od 33 tisuće koliko ukupno SDP ima članova”, rekao je Kolar.

Kolar smatra da će za novog predsjednika SDP-a biti ključno da javnost brzo zaključi da on ili ona može parirati premijeru Andreju Plenkoviću, neovisno o tome hoće li se on 2024. natjecati za još jedan mandat. “Ako se predsjednika SDP-a neće doživljavati kao nekog tko može biti u najmanju ruku ravnopravan Plenkoviću, od toga nema ništa”, rekao je Kolar za Novi list.

Upitan smatra li sebe čovjekom koji može parirati Plenkoviću, Kolar je rekao: “Nikada ne možete biti ravnopravan s nekim u svemu, u nekim stvarima možete biti bolji, u nekima lošiji. Sigurno bolje razumijem probleme građana, vrlo rado bih s premijerom razgovarao o povlačenju novca iz EU fondova, o zdravstvenom sustavu, čiji je dug devet i pol milijarda kuna, a prikazuje se da je suficit državnog proračuna 800 milijuna kuna… Niz je tema o kojima mogu s njim ravnopravno razgovarati. S tim da SDP koji ću ja voditi neće samo kritizirati, nudit ćemo i rješenja, što ljudi od nas najviše očekuju. Naši su glasači umorni od toga da samo napadamo HDZ”, ustvrdio je.

Kolar je priznao da se ne možete pohvaliti nekim svojim međunarodnim iskustvom kao Plenković, tvrdu mu nisu strani “briselski hodnici”. “Nerijetko sam bio u Bruxellesu, sudjelovao u radu odbora i komisija, predstavljao projekte koje sam imao s kolegom županom Stjepanom Kožićem. Imao sam i niz kontakata sa stranim veleposlanicima u Hrvatskoj, što također spada u međunarodne komunikacije. Prema tome, ne osjećam se ni tu inferiornim. Jasno da je Plenkovićevo iskustvo, jer je dugo boravio u Bruxellesu, veće nego moje, ali ja osjećam ljude na terenu, čovjek sam koji sluša i reagira i to će uskoro vidjeti i Hrvatska.

Veselim se raspravama s Plenkovićem, one će sigurno biti na civiliziranoj razini. On i ja bili smo dvadesetak mjeseci u Saboru u isto vrijeme i obojica članovi Odbora za zaštitu okoliša i znamo se. Kad je Plenković bio zastupnik u Europskom parlamentu, zvao me i primio sam ga kao župan i razgovarali smo o tome kako se u Bruxellesu mogu predstavljati projekti hrvatskih županija. Surađujem s premijerom i ministrima vezano za projekte Krapinsko-zagorske županije i oko nečeg se nismo slagali, ali o nekim temama jesmo”, objasnio je.https://net.hr/danas/hrvatska/sdp-ovac-uvjeren-da-kao-sef-stranke-moze-parirati-plenkovicu-u-nekim-sam-stvarima-i-bolji-od-njega/

www.sjever.hr/Net.hr /Novi list 21.09.2020.

Input your search keywords and press Enter.