Now Reading:
25. MEĐUNARODNA IZLOŽBA CVIJEĆA Evo što nas sve očekuje narednih 10 dana
Full Article 3 minutes read

25. MEĐUNARODNA IZLOŽBA CVIJEĆA Evo što nas sve očekuje narednih 10 dana

Sutra, 18. rujna, započinje 25. Međunarodna izložbe cvijeća „barok, glazba, cvijeće“ Udruge vrtlara Varaždinske županije, koja se odvija u sklopu 50. Varaždinskih baroknih večeri.

Izložba traje do 28. rujna, pod pokroviteljstvom Grada Varaždina, Turističke zajednice grada Varaždina, Varaždinske županije, a u suradnji s Koncertnim uredom Varaždin, gradskom tvrtkom Parkovi d.d., Gradskim muzejom Varaždin, Glazbenom školom Varaždin i Srednjom školom Arboretum Opeka.

Predsjednica Udruge vrtlara Varaždinske županije Blanka Pazman predstavila je dio izložbe.

– Pripremamo dio izložbe na Korzu ispred gradske vijećnice. Izašli smo iz okvira Starog grada baš zbog epidemioloških razloga. Malo je nespretno svakome mjeriti temperaturu kad ulazi, zapisivati i slično. Ideja je bila da našim Varaždincima poklonimo prekrasna floristička djela. Najprije će to biti u petak, dio izložaka će biti već sutra gotov, to su izlošci naših članova udruge. Zamisao je da je ljuljačka kod FOI-a, vi sjednete na ljuljačku i gledate prema našoj Gradskoj vijećnici iz sadašnjosti gledate u barok, u glazbu, cvijeće koje je biti prikazano na toj jednoj sceni ispred Gradske vijećnice – rekla je Pazman naglasivši kako u ponedjeljak i utorak dolaze „top” floristi Hrvatske pripremiti jedan ogroman barokni stol i time upotpuniti baroknu sliku.

Predstavila je i baroknu gredicu:

– Barokna gredica je rađena u suradnji s Agronomskim fakultetom, zamišljena je na način da se produbi suradnja između mladih ili budućih hortikulturnih djelatnika našeg grada, grada baroka i da se vrati taj jedan štih baroka u cvjetne gredice. Bit će predstavljena 7.10. u sklopu Srijede u Muzeju.

Zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica izrazila je zadovoljstvo što su se uspjele ujediniti sve tri manifestacije, 50. godina VBV-a, 25. godina Koncertnog ureda i 25 godina ove izložbe. Ujedno je čestitala organizatorima i kazala kako se veseli svim programima.

Gradonačelnik Ivan Čehok dodao je kako je riječ o izložbi koja je međunarodno poznata, ali i jako dobro prihvaćena od strane Varaždinaca.

Gradonačelnik se osvrnuo i na nedavne manifestacije održane umjesto Špancirfesta. Kazao je kako su Varaždinci „položili ispit” i da nije bilo nikoga tko se zarazio na svim tim priredbama.

– To samo pokazuje da su se Varaždinci držali propisanih mjera, da su se pridržavali svega što je bilo preporučeno. Nadamo se da neće biti i na izložbi cvijeća i baroknih večeri – rekao je Čehok dodavši da je upravo zbog toga razloga Grad odlučio organizirati Varaždinfest o kojem više pročitajte ovdje.

m.furlan/sjever.hr 17.09.2020.

Input your search keywords and press Enter.