Now Reading:
Malo sunca, malo oblaka
Full Article 2 minutes read

Malo sunca, malo oblaka

Prema prognozi DHMZ-a danas pretežno sunčano te i dalje iznadprosječno toplo. Na kopnu mjestimice jutarnja magla, ponajprije uz rijeke i po kotlinama. Povremeno će biti umjerene naoblake, osobito od sredine dana, a u gorskim područjima te unutrašnjosti Istre i Dalmacije moguć je i poneki pljusak. Vjetar na kopnu većinom slab, na krajnjem istoku umjeren jugoistočni. Na Jadranu umjerena bura, podno Velebita ujutro i jaka, a popodne sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od 12 do 17, na Jadranu od 20 do 25, a najviša dnevna od 26 do 31 °C, u unutrašnjosti Dalmacije i malo viša.

Biometeorološke prilike će biti uglavnom povoljne. U unutrašnjosti će omogućiti dobar san i odmor noću, a danju dobru koncentraciju i radnu učinkovitost te podržavati dobro raspoloženje. Razmjerno povoljno bit će na većem dijelu Jadrana, gdje bi najosjetljivije skupine ljudi mogle imati manje tegobe zbog toplih noći.

U četvrtak uz prolazno naoblačenje mjestimice pljuskovi i grmljavina, osobito u unutrašnjosti. U petak na zapadu prestanak i razvedravanje, a u subotu posvuda pretežno sunčano. Puhat će umjeren, na udare prolazno jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Na Jadranu umjerena i jaka bura s olujnim udarima, u četvrtak će zapuhati na sjevernom dijelu, a u petak se proširiti duž obale i prolazno pojačati. U četvrtak vrlo toplo i vruće, a od petka osjetno svježije, osobito u sjevernijim predjelima te na sjevernom Jadranu.

sjever.hr /DHMZ

16.09.2020.

Input your search keywords and press Enter.