Now Reading:
Krapinska Kotka otpušta 150 radnika? „Nemamo dovoljno posla”
Full Article 2 minutes read

Krapinska Kotka otpušta 150 radnika? „Nemamo dovoljno posla”

Nakon što se javila informacija da će danas u krapinskoj tvrtki Kotka konfekcija biti otpušteno 150 radnika kao tehnološki višak, za potvrdu navoda kontaktirali smo Upravu tvrtke.

Iz Uprave spomenute informacije nisu željeli komentirati, već su najavili da će se o situaciji izjasniti priopćenjem nakon podneva.

Za komentar smo zamolili i sindikalnu povjerenicu u tvrtki Kotka Davorku Kiseljak, koja je za portal Sjever.hr kazala kako danas još nije bilo nikakvih informacija o otkazima ni službenih potvrda.

– Nekih naznaka ima jer nemamo dovoljno posla, ali ne još danas. Višak se bude vjerojatno pokazao, imamo 470 zaposlenih. Nakon korone kad smo počeli raditi u jednoj smjeni, koristi se skraćeni radni tjedan i dnevno nam 120, 130 ljudi koristi taj skraćeni dio gdje nam država sufinancira do 2000 kuna, a poslodavac ostatak – istaknula je Kiseljak.

Ističe kako je plaća do sada uvijek bila na vrijeme.

– Ovisni smo o kupcima izvana, za sada nemamo dovoljno posla. Službenog popisa još nema, nemamo se na temelju čega očitovati. Mi smo svi svjesni toga jer vidimo da nemamo što raditi, toliki ljudi. Vjerujem da se na to ići, ali u kojoj brojci i kojim intenzitetom ne znam – rekla je Kiseljak.

foto: ilustracija

m.furlan/sjever.hr 14.09.2020.

Input your search keywords and press Enter.