Now Reading:
Veliki odaziv na 1. Brdski maraton Ivanec-Novi Marof. Jenkač: „Hvala organizatorima što promoviraju brdske utrke i naše lijepe destinacije”
Full Article 3 minutes read

Veliki odaziv na 1. Brdski maraton Ivanec-Novi Marof. Jenkač: „Hvala organizatorima što promoviraju brdske utrke i naše lijepe destinacije”

Atletski klub Varaždin , u subotu, 5. rujna organizirao je pravi praznik trčanja, u suradnji s Gradom Novi Marof gradskom Turističkom zajednicom.

Gotovo 300 trkača slilo se u Novi Marof sa 3 različite utrke. Već rano ujutro od 7 sati u Novi Marof pristizali su  trkači na prijave za 1. Brdski Maraton Ivanec – Novi Marof. Na ovu najzahtjevniju utrku trkači su autobusima, pod svim propisanim epidemiološkim mjerama krenuli put Ivanca od kuda su startali na jednu od najzahtjevnijih utrka u Hrvatskoj – 1. Brdski maraton – Ivanec – Novi Marof, dužine 42 km, a visinske razlike 1700 m. 

Na Fun&Pain utrku prijavio se najveći broj trkača pa su i oni nakon prijava u Novom Marofu sa čak 3 autobusa krenuli put Završja na start gdje su preko Čeva do Novog Marofa istrčali dužinu od 14 km. Kako bi i oni malo manje spremni ili oni koji tek razmišljaju o trčanju mogli sudjelovati , organiziran je 1. Marofski mini trail dužine 5 km čija je staza pratila okolicu Novog Marofa . Nakon završetka svih utrka kod Kulturnog centra Ivan Rabuzin organiziran je ručak i proglašenje najbolji.

Na glavnoj utrci slavio je Pavle Kruljac iz SRK Alba Labin sa vremenom 3:40:09, drugo mjesto zauzeo je Slaven Krklješ ( SRK Alba) – 3:45:39, a treći je u cilj ušao Goran Poznanović iz AK Plitvice s vremenom 4:18:12.

U ženskoj konkurenciji slavila je Maja Urban ( AK Maksimir) s vremenom 4:37:58, druga je bila Adrijana Šimić ( AK Sljeme) 5:23:35, a treća je  iz istog kluba bila – Danijela Horvat s vremenom 5:26:39 .

Na najkraćoj utrci od 60-tak prijavljenih trkača kod muškaraca slavio je Tomislav Vertuš (21:28) , a kod žena Dora Mlinarić (. 24:02 ). Uz dobru muziku i odličnu atmosferu, organizatori su zaključili da je ovo obaveza svih za još bolji nastavak sljedeće godine.

Novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač nije krio zadovoljstvo, kako organizacijom utrke, tako i brojem sudionika i posjetitelja.

-Ugodno me iznenadila odlična posjećenost, s obzirom na koronu i epidemiološku situaciju, odnosno brojne utrke koje se ovog vikenda održavaju na raznim mjestima. Bilo je prilično zahtjevno sve organizirati, staza je duga, trebalo je postaviti puno punktova za osvježavanje, ali Atletski klub Varaždin pokazao je da je zaista na visini zadatka i na tome im od srca čestitam, uz zahvalu na suradnji i na tome što promoviraju naš kraj, brdske utrke i lijepe destinacije – rekao je Jenkač i dodao:
-Mi im uvijek stojimo na raspolaganju za svaku pomoć, kako Grad Novi Marof, tako i naša Turistička zajednica i Pučko otvoreno učilište. Svi smo se zajedno potrudili i rezultat je više nego dobar.

Novomarofski je gradonačelnik kazao i kako je sudionicima sada mnogo lakše nego ranije kad su sami trebali iznaći način da stignu do Grebengrada i natrag:
-Sada ih iz Novog Marofa autobusi prevoze do startnih pozicija, a nakon utrke više ne trebaju tražiti i čekati prijevoz s Grebengrada, već se vraćaju organizirano, autobusima u Novi Marof. Ovdje ih malo počastimo, najboljima podijelimo medalje i svi sretni i zadovoljni!

ak/sjever.hr/tz novi marof

07.09.2020.

Input your search keywords and press Enter.