Now Reading:
Kako do vlastitih sunčevih elektrana? Varaždin je bio prva postaje turneje „Dobra energija“
Full Article 2 minutes read

Kako do vlastitih sunčevih elektrana? Varaždin je bio prva postaje turneje „Dobra energija“

Od 7. do 18. rujna deset hrvatskih gradova stanice su prve nacionalne turneje „Dobra energija“ kojoj je cilj pružiti podršku gradovima i njihovim građanima u realizaciji projekata korištenja obnovljivih izvora energije.

Turneju organizira i provodi Zelena energetska zadruga u suradnji s predstavnicima gradova.

– Krenuli smo iz Varaždina zbog toga što imamo dobru suradnju s gradskom upravom. Radili smo na nekoliko projekata, a izdvojila bih projekt „Ugradnja sunčanih elektrana na kućanstvima građana Varaždina“ gdje su prošle godine građani iskazali veliki interes i dalje nastavljamo surađivati na temama obnovljivih izvora energije. Danas smo građanima nudili informacije kako doći do vlastitih elektrana. Cilj je obilaskom gradova razgovarati s građanima, vidjeti koje su im potrebe, problemi. Cilj je da građani iskažu interes za svoje sunčane elektrane. Želimo ispitati koliko je taj interes i nakon toga pomoći građanima do realizacije njihovih elektrana. Svi znamo da imamo izraziti potencijal sunčeve energije. Radili smo istraživanja i građani jesu zainteresirani. Nije problem u građanima, nego u različitim tehničkim i administrativnim koracima. Građane to malo odbija, ali interes postoji. I zbog toga je turneja organizirana, da još više informiramo i educiramo građane o prednostima korištenja sunčeve energije – rekla je Hajdana Rukavina, članica organizacijskog tima.

Turneja „Dobra energija“ nakon Varaždina nastavlja se u Vrbovcu, Karlovcu, Velikoj Gorici, Križevcima, Jastrebarskom, Poreču, Pazinu, Rovinju te završava 18. rujna u Puli.

n.kalajdžija / sjever.hr

07.09.2020.

Input your search keywords and press Enter.