Now Reading:
Ovo su idealne male pasmine pasa
Full Article 4 minutes read

Ovo su idealne male pasmine pasa

Postoji toliko razloga da volite male pasmine pasa. Izvrsni su u maženju, a mogu vam dobro stati u krilo ili na koljena. Linjaju se manje. Jeftiniji su jer im je potrebno manje hrane i “održavanja”. A lakše ih je prevesti do veterinara ili kamo god ih želite odvesti – uz to, obično se neće pokušati boriti s vama kad ih skupite i stave u putnu torbu!

Ukratko, mali psi savršen su dodatak svakoj obitelji. Mali psi bi mogli biti upravo ono što vašoj obitelji treba za poticanje dodatne nježnosti i podučavanje djece o brizi o drugom živom biću. Toliko je radosti koji mali pas može unijeti u vaš dom i vašu obitelj te oni mogu donijeti najveću promjenu u vašem životu, posebno ako imate djecu. Male pasmine općenito se definiraju kao teške manje od 10 kilograma i niže od 40 cm.

Donosimo vam listu najboljih malih pasmina koje možete primiti u svoj dom.

Jorkširski terijer

Jorkširski terijeri, koje se od milja nazivaju “Yorkiji”, poznati su po tome što su energični, nježni psi. Prema World Dog Finderu, oni teže maksimalno 3,2 kilograma, što ih čini savršenima za nošenje i maženje. Ovi mali psi također su poznati po svojoj prekrasnoj svilenoj dlaci koja ih čak i ošišana čini kandidatom za najslađu pasminu na svijetu.

Shih Tzu

Shih Tzui su umiljati i dragi mali psi. Čuvajte se velikih smeđih očiju kojima nećete moći reći ne. Internacionalni standard ovih pasa kaže kako su uzgojeni s ciljem da budu kućni ljubimci, stoga im ne treba previše vježbanja, što ih čini savršenima za one s dugim radnim vremenom ili za ljude koji imaju ograničenu pokretljivost.

Pomeranac

Ti su psi u osnovi divovske, dlakave okruglice. Njihova preslatka lica skrivena su u oblaku krzna. Pomeranci su živahna pasmina. Ove pse prati reputacija “brbljavih pasa”, pa ako tražite mirnog i psa koji nije vokalan, pomeranac bi mogao biti loš izbor.

Basenji

Basenji je visok pas u grupi malih pasmina te ih se opisuje kao gotovo “mačkaste” u ponašanju i karakteru. Ovi psi se dotjeruju poput mačaka, ne laju (zvuči više poput jodlanja) i stručni su skakači. Ovo nisu najzastupljenija pasmina, ali oni koji ih posjeduju smatraju se iznimno sretnima i mogu reći da posjeduju rijetku pasminu.

Francuski buldog

Kako je francuski buldog postala popularna pasmina u Francuskoj prije mnogo, mnogo godina, postoji mogućnost da su se nekada križali s terijerima i mopsovima, stoga ni nečudi da su te pasmine dosta slične. Međutim, najlakši način za prepoznati francuskog buldoga su njihove uši poput šišmiša, kupolasta lubanja i mržnja prema vježbanju i fizičkoj aktivnosti.

www.sjever.hr 05.09.2020.

Input your search keywords and press Enter.